Amfipoli News: Φακές πιρουνάτες

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Φακές πιρουνάτες

Μερικοί δεν αγαπούν τις φακές σούπα αλλά τις τρώνε με χαρά πιρουνάτες και με διαφορετικά αρώματα από αυτά που έχουμε συνηθίσει σε μια σούπα. Γλυκόξινες σ’ αυτή τη συνταγή, τρώγονται σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό με κρέας ή κοτόπουλο.

Μερίδες : 4 
Χρόνος προετοιμασίας : 10m 
Χρόνος ψησίματος : 30m 
Έτοιμο σε : 40m

Υλικά

1 φλιτζάνι χοντρές φακές
φλούδα από 1 πορτοκάλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια σε καρεδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σπόρους σπασμένο
1 κουτ. σούπας πετιμέζι ή μέλι
4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
χυμό από ½ πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό με αλάτι, με την πορτοκαλόφλουδα. Τις στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πάπρικα και το κόλιανδρο μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3

Ρίχνετε τις φακές, ανακατεύετε, προσθέτετε το βαλσαμικό ξίδι και το μέλι ή το πετιμέζι, μαζί και το χυμό πορτοκαλιού. Φέρνετε δυο βόλτες μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου