Amfipoli News: Ταξίδι στην βυζαντινή Κωνσταντινούπολη!

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ταξίδι στην βυζαντινή Κωνσταντινούπολη!


Αυτήν την άνοιξη αφήστε τα βήματά σας να περιπλανηθούν στην ομορφότερη πόλη του κόσμου, στην πόλη του βυζαντινού μεγαλείου, στην μυθική Κωνσταντινούπολη! Γνωρίστε την πόλη που μάγεψε τους περιηγητές και τους ποιητές, που αποτελεί έναν μύθο για κάθε ταξιδιώτη, ένα όνειρο για κάθε τουρίστα! Ελάτε σε ένα ταξίδι έξι ολόκληρων ημερών στην πόλη των πόλεων, γνωρίστε την ανοιξιάτικη Κωνσταντινούπολη, δείτε με τα μάτια σας τα σημαντικά της μνημεία και περπατήστε στους δρόμους και τα σοκάκια που ενώνουν την ανατολή με την δύση!
Μια διαδρομή στον χρόνο
Το ανατολίτικο παραμύθι ξεκινάει στις 10 Απριλίου με αναχώρηση από την Αθήνα με ένα υπερπολυτελές πούλμαν που θα σας πάει με απολαυστικές στάσεις έως την Κομοτηνή για να μυηθείτε στον κόσμο της απέραντης Θράκης. Από εκεί ο προορισμός είναι ένας: Κωνσταντινούπολη! Είναι πολύ γοητευτική «πύλη» η Κομοτηνή για να γνωρίσει κάποιος την απέραντη Πόλη, μοιάζει σαν ένας προθάλαμος των θαυμάτων!
opop
Στην Πόλη λοιπόν!
Την δεύτερη ημέρα της εκδρομής θα βρεθείτε στην αγκαλιά της Πόλης! Αν είναι η πρώτη σας φορά σε αυτόν τον μαγικό τόπο, θα θέλαμε να είμαστε στην θέση σας… Το να αντικρίζει κάποιος πρώτη φορά την Κωνσταντινούπολη έχει κάτι το ανεπανάληπτο, είναι σαν να βλέπει κάποιος ένα πολύ σπάνιο στολίδι, αλλά σε πολύ μεγάλες διαστάσεις! Μια γνωριμία την πρώτη μέρα με τα Θεοδοσιανά Τείχη, το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Το Μπαλουκλί) και τη Μονή Χώρας θα αρχίσει να σας χαρίζει την αίσθηση ότι αποκρυπτογραφείτε αυτόν τον υπέροχο γρίφο πολιτισμών και αισθήσεων που είναι η Κωνσταντινούπολη!
iouio
 Στην απέραντη επικράτεια του Βυζαντίου
Δεν γίνεται βέβαια μια ολοκληρωμένη επίσκεψη στην Πόλη χωρίς γνωριμία με τα Άγια των Αγίων και την αληθινή της καρδιά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αγιά Σοφιά, αυτήν την εκκλησία που έχει γίνει σύμβολο και πρότυπο όλων των εκκλησιών του κόσμου. Η κιστέρνα με τα μαγικά νερά κάτω από την Αγία Σοφία θα σας δημιουργήσει μια αινιγματική αίσθηση, ενώ η Παναγία των Βλαχερνών θα σας μαγέψει με την αριστουργηματική αρχιτεκτονική της και την αγιογράφηση.
hgh
Η ομορφιά της σύνθεσης
Αν η βυζαντινή αυτοκρατορία είχε ως σμαράγδι της την Κωνσταντινούπολη, η οθωμανική είχε βέβαια, ποια άλλη, την Κωνσταντινούπολη επίσης. Το Μπλε τζαμί προσπάθησε να αφομοιώσει την ομορφιά της Αγίας Σοφίας και αποτελεί σπουδαίο δείγμα της ισλαμικής τέχνης, ενώ το Τοπ Καπί είναι βέβαια έμβλημα της πολυπολιτισμικής Πόλης.
kljkl
Ρομαντική ανατολή
Αν θέλετε να νιώσετε την καρδιά της απίστευτα ρομαντικής ανατολής πρέπει να περιηγηθείτε στο Ντολμά Μπαχτσέ και στα Πριγκιπόνησα, στην αγκαλιά του Βοσπόρου. Το ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ, που σημαίνει Κρυφός Κήπος, χτίστηκε στην όψιμη οθωμανική περίοδο από τον Αβδούλ Μετζίτ, έναν πολύ φωτισμένο πρέπει να παραδεχτούμε σουλτάνο. Μοιάζει σαν ένα ύστατο χαίρε στο αλλοτινό μεγαλείο και είναι πανέμορφο. Όσο για τα Πριγκιπονήσια, αποτελούν έμβλημα του ελληνισμού με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης να περιμένει πάλι να λάμψει, αλλά και τον απίστευτα νοσταλγικό χαρακτήρα τους.
kplui
Καπαλί Τσαρσί
Αφού περιηγηθείτε στην Πλατεία Ταξίμ, αφού γνωρίσετε την νυχτερινή, νεανική όσο και παραδοσιακή πόλη, αφού δείτε τον Γαλατά με το κάστρο του, θα πρέπει οπωσδήποτε να αφεθείτε στην μαγεία του Καπαλί Τσαρσί, της σκεπαστής αγοράς, μιας από τις ομορφότερες αγορές του κόσμου. Εκατοντάδες χιλιάδες είδη θα κλέψουν την προσοχή σας, θα βρείτε πολύ αξιόλογες προσφορές σε πολύτιμα αντικείμενα, δερμάτινα, υφαντά και χαλιά. Και όλα αυτά με την μοναδική ατμόσφαιρα της Πόλης, με εξαιρετικό φαγητό στα παραδοσιακά στέκια, ακόμα και με φαγητό δρόμου, που είναι τόσο όμορφο στην Κωνσταντινούπολη… Μετά από μια τόσο σημαντική μύηση στα πανέμορφα μυστικά της Ανατολής θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην Ελλάδα, γεμάτοι γνώσει και μοναδικές εικόνες, γεμάτοι αισθήσεις ενός κόσμου που έχει μείνει έξω από τον χρόνο και τον αγναντεύει να περνάει, όπως αγναντεύει η Κωνσταντινούπολη τον Κεράτιο…


lovetotravel.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου