Amfipoli News: Πόλεμος για την Αμφίπολη - Λεφαντζής vs Καμπούρογλου - ΤΕΛΙΚΑ ήταν ή δεν ήταν ο Λέων πάνω στον λόφο Καστά?

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πόλεμος για την Αμφίπολη - Λεφαντζής vs Καμπούρογλου - ΤΕΛΙΚΑ ήταν ή δεν ήταν ο Λέων πάνω στον λόφο Καστά?

Το θέμα του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης... πάει τελικά, και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο, στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς την Κατερίνα Περιστέρη.

Ο διευθυντής Αρχαιολογικών Εργων-Μελετών Γεωλογίας και Παλαιολογίας της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας και μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας της ανασκαφής στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, Ευάγγελος Καμπούρογλου, που θα παρουσιάσει δική του εισήγηση, αμφισβητεί αρκετούς από τους ισχυρισμούς της αρχαιολόγου.

Μιλώντας στο «Εθνος» υπόσχεται να αποκαλύψει κατά την ομιλία του, που έχει θέμα «Τα ιζήματα του λόφου Καστά και η σχέση τους με το ταφικό μνημείο», τρία τουλάχιστον στοιχεία που ανατρέπουν κάποια δεδομένα, ένα από τα οποία είναι πως δεν ευσταθεί η αναπαράσταση-εκδοχή της Κ. Περιστέρη και του Μ. Λεφαντζή που θέλουν τον λέοντα να είχε τοποθετηθεί στην κορυφή του λόφου. «Δεν δέχομαι να παντρεύω τα αποτελέσματα δικής μου έρευνας με αυτό που έχει ο άλλος στο μυαλό του», μας είπε ο κ. Καμπούρογλου, προσθέτοντας ότι δεν θα ξανασυνεργαστεί με την Κ. Περιστέρη.
«Με πίεσε να μη μιλήσω, γιατί αυτό ήταν, όπως μου είπε, απόφαση της Διεπιστημονικής Ομάδας, η οποία συμφώνησε να μην κάνει ανακοίνωση φέτος, αλλά του χρόνου. Απάντησα πως μέλος της ομάδας αυτής είμαι και εγώ και δεν γνωρίζω τέτοια απόφαση», ανέφερε.


Πηγή: Εθνος
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου