Amfipoli News: Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τη λύση θα τη δώσει ο λαός - Απόλυτο «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τη λύση θα τη δώσει ο λαός - Απόλυτο «όχι» σε πρόωρες εκλογές


Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο εκλογών, αλλά ανοιχτός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Star.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, αν βρεθεί αντιμέτωπος με μία συμφωνία που θα παραβιάζει τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση, η μόνη διέξοδος θα είναι η προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών. Πάντως, εξέφρασε την άποψη πως δε θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε δημοψήφισμα, εκτιμώντας πως θα υπάρξει συμφωνία, όμως εξήγησε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε τη λύση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, υποστήριξε πως η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ήταν μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, όμως από τότε δεν έχει καταγραφεί πρόοδος, επειδή οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να πάρουν πίσω πολλά μέρη της συμφωνίας, απαιτώντας υφεσιακά μέτρα όπως αύξηση του ΦΠΑ, ομαδικές απολύσεις και μειώσεις συντάξεων.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, σε συνεργασία με ισχυρά κέντρα στο εξωτερικό, έστησε «παγίδα αριστερής παρένθεσης» στην κυβέρνησή του, και σχολίασε πως υπάρχουν ακόμα και σήμερα ορισμένοι που επενδύουν το σενάριο αυτό, αγνοώντας τις περιπέτειες στις οποίες θα έμπαινε η χώρα σε μία τέτοια περίπτωση.

Ο πρωθυπουργός κάλυψε απόλυτα τον Γιάνη Βαρουφάκη, επισημαίνοντας πως ο υπουργός Οικονομικών είναι «σημαντικό asset για την κυβέρνηση και την Ελλάδα», τονίζοντας πως έχει «αγαστή» συνεργασία μαζί του και διευκρινίζοντας πως οι αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα της Αθήνας είχαν δρομολογηθεί πριν από το Eurogroup της Ρίγας. Όσο για τις επιθέσεις κατά του Γ. Βαρουφάκη, αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, από το εξωτερικό, έκανε λόγο για «μονταζιέρα» που διαρρέει συνεχώς ψευδείς πληροφορίες.

Για την παραφιλολογία περί «φλερτ» με τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε πως του είχε προτείνει να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει να τον δει ενάμισι χρόνο.

Για το ζήτημα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ξεκαθάρισε ότι ο σχετικός νόμος δεν είναι «φωτογραφικός» και δεν αφορά μόνο τον Ξηρό, αλλά αφορά και τον Ξηρό, ενώ αρνήθηκε πως εξαιτίας του νόμου αυτού έχουν χαλάσει οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


koutipandoras.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου