Amfipoli News: Τι είπαν Τσίπρας-Αναστασιάδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Τι είπαν Τσίπρας-Αναστασιάδης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν αρχίσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στην Αθήνα, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την συνομιλία των δύο ανδρών, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, με κορυφαίο τον συντονισμό δράσεων ενόψει της αυριανής Συνόδου της ΕΕ με την Τουρκία για το Προσφυγικό.

Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις και στο Κυπριακό, στο οποίο οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί διαπίστωσαν πρόοδο από τις μεταξύ τους επαφές.

Όλα αυτά την ώρα που τα Σκόπια άρχισαν να υψώνουν μεταλλικό φράχτη στα σύνορα τους με την Ελλάδα, όπου η κατάσταση γίνεται διαρκώς χειρότερη για χιλιάδες αποκλεισμένους πρόσφυγες, ένας εκ των οποίων πέθανε σήμερα από ηλεκτροπληξία.

Η Κύπρος βρίσκεται στο «μέσον» της φλεγόμενης περιοχής, καθώς είναι σε μικρή απόσταση από την Συρία, από όπου οι ορδές προσφύγων φεύγουν με προορισμό την Ευρώπη, με μια μικρή ανάσχεση, μετά από την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από την Τουρκία, που πυροδότησε την άσβεστη Ρωσοτουρκική ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η Κύπρος έχει ενεργότερη «εμπλοκή» στα χτυπήματα της Δύσης προς το Ισλαμικό Κράτος, καθώς η Βρετανία έχει θέσει στην διάθεση της Γαλλίας, τις βάσεις που διαθέτει στην Μεγαλόνησο.

Πηγή: makeleio.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου