Amfipoli News: Κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας… στο «τσακ-μπαμ»!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας… στο «τσακ-μπαμ»!



Για ένα πεντακάθαρο σπίτι δεν χρειάζεται ταλαιπωρία, αλλά «έξυπνα» κόλπα που θα καθαρίσουν… από τους λεκέδες στον καναπέ και την κουζίνα μέχρι και το βρώμικο πληκτρολόγιο! Μήπως σπαταλάτε πολύ χρόνο, αντί να χαλαρώνετε, εξαιτίας της βρωμιάς ή της σκόνης στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας λύσουν τα χέρια, προσφέροντας σας  τη μυρωδιά της καθαριότητας μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Δοκιμάστε τις και δεν θα χάσετε!
Blender                  
Βάζουμε λίγο νερό και σαπούνι πιάτων μέσα στο blender… και το βάζουμε σε λειτουργία!
 Λεκέδες στον καναπέ
Παίρνουμε ένα βουρτσάκι και ένα σφουγγάρι. Ρίχνουμε λίγο οινόπνευμα και τρίβουμε με δύναμη τους λεκέδες.
 Κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας… στο «τσακ-μπαμ»! «Στίγματα» στη μπανιέρα
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από νερό, ξύδι και χυμό λεμονιού και με ένα σφουγγάρι αφαιρούμε όλη τη βρωμιά της μπανιέρας.
 Πληκτρολόγιο
Βάζουμε ένα χαρτί post-it ανάμεσα στα πλήκτρα του πληκτρολογίου και το σέρνουμε μέχρι το τέλος. Έτσι, θα πάρει μαζί του όλη τη σκόνη που βρίσκεται στα κενά.
Περσίδες
Τοποθετούμε τις περσίδες μέσα στη μπανιέρα μαζί με λίγο νερό και χλωρίνη (ή ξύδι) και τις αφήνουμε μέσα για μισή ώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι να καθαρίσουν εντελώς!
 Κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας… στο «τσακ-μπαμ»! Φούρνος μικροκυμάτων
Ανακατεύουμε ξύδι με νερό μέσα σε ένα μπολ. Το βάζουμε μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και βάζουμε το φούρνο σε λειτουργία για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το μπολ και σκουπίζουμε το φούρνο με ένα σφουγγάρι. Τα λίπη θα εξαφανιστούν!
Στρώμα κρεβατιού
Για ένα φρέσκο και καθαρό στρώμα, ανακατεύουμε λίγη σόδα με λάδι λεβάντας και το απλώνουμε πάνω στο στρώμα. Μετά από μια ώρα, το περνάμε με την ηλεκτρική σκούπα και το στρώμα θα έχει γίνει αγνώριστο!
Πλυντήριο ρούχων
Καθαρίζουμε εύκολα το πλυντήριο, βάζοντας το να λειτουργήσει στην αρχή με χλωρίνη και στη συνέχεια, για δεύτερη φορά με αρκετό λευκό ξύδι.
Σφουγγάρια κουζίνας ή μπάνιου
Βάζουμε το υγρό σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά. Έτσι, θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια που έχουν κρυφτεί πάνω του!
Κάδος απορριμμάτων
Βγάζουμε τον κάδο για τα σκουπίδια από το μπάνιο ή την κουζίνα και τον πλένουμε στο ντους με ένα σφουγγάρι και χλωρίνη. Αποτέλεσμα, θα είναι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος μικροβίου
 Κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας… στο «τσακ-μπαμ»! Φούρνος στη κουζίνα
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Ψεκάζουμε το υγρό μέσα στο φούρνο και τρίβουμε καλά με ένα σφουγγάρι, ώστε να γίνει αφρός.
Υπολείμματα κεριού από βάζο
Για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα από παλιά κεριά, πρέπει να παγώσουν! Αν τα βάλουμε στο ψυγείο, θα συρρικνωθούν και θα βγουν χωρίς κόπο από το βάζο.
«Βαθουλώματα» στο χαλί
Όταν απομακρύνουμε ένα βαρύ έπιπλο πάνω από το χαλί, αμέσως δημιουργούνται μερικά «βαθουλώματα» πάνω του. Αν όμως, βάλουμε λίγα παγάκια στις εσοχές του χαλιού… τότε θα εξαφανιστούν.
 Κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας… στο «τσακ-μπαμ»! Μετακίνηση επίπλων
Για να μετακινήσουμε ένα έπιπλο, χωρίς να γδάρουμε το ξύλο του πατώματος, μπορούμε να τοποθετήσουμε δυο πετσέτες στις άκρες του, ώστε να συρθεί με ευκολία.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου