Amfipoli News: Εκπληκτικά τοπία σαν ψέμα που όμως είναι αληθινά! [φωτό]

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Εκπληκτικά τοπία σαν ψέμα που όμως είναι αληθινά! [φωτό]



Είναι φορές που η Φύση δημιουργεί μικρά θαύματα. Τείνουμε να τα θεωρούμε αυτονόητα ή να τα προσπερνάμε, μέσα στον ασταμάτητο ρου της καθημερινότητας, αλλά αν κοντοσταθούμε θα προσέξουμε το μεγαλείο τους.
Ο πλανήτης μας είναι ένα μέρος μαγικό που προσφέρει ατέλειωτες συγκινήσεις ακόμα και στους πιο απαιτητικούς. 
Μερικά από τα «κλικ» της Φύσης που θυμίζουν οφθαλμαπάτες είναι τα παρακάτω…
Μπορεί να μοιάζει να υπάρχει μια υποβρύχια δίνη στα ανοιχτά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά στην πραγματικότητα είναι οφθαλμαπάτη που προκαλείται από τη συσσώρευση άμμου και λάσπης.
Τα σύννεφα μοιάζουν να στέλνουν ένα μήνυμα από άλλο πλανήτη με το σχηματισμό τους αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας φυσικός σχηματισμός που οφείλεται στο σχηματισμό πάγου και την ένωση με τις σταγόνες του νερού.
Η βουτιά στην άβυσσο, όπως μοιάζει η φωτογραφία αυτή, είναι μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του Jacob’s Well στο Τέξας που έχει βάθος εννέα μέτρων.
Τα σύννεφα που χρωματίζουν τον ουρανό θυμίζουν έργο τέχνης («κάπου εδώ ίσως κρύβεται ένα μικρό μοναχικό σύννεφο…») αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο στη Νορβηγία και άλλες περιοχές κοντά στους πόλους που αποδίδεται στη θέση του ήλιου κάτω από τον ορίζοντα.
Η έντονη χρωματική αντίθεση των δέντρων με το κίτρινο φόντο των αμμόλοφων στην περιοχή Dead Vlei στη Ναμίμπια.
Στην Αριζόνα ο «πίνακας ζωγραφικής» της φύσης αποδίδεται στα στρώματα ιζηματογενών πετρωμάτων που διαβρώθηκαν ασύμμετρα στο πέρασμα των αιώνων στο Coyote Buttes του Εθνικού Μνημείο Vermilion Cliffs στην Αριζόνα.
Μοιάζει με παράξενο δέντρο πάνω στο χιόνι αλλά στην πραγματικότητα είναι οι απολήξεις ποταμού στην έρημο της Baja California στο Μεξικό.
Ο άνδρας της φωτογραφίας μοιάζει να περπατά ένα βήμα από τον γκρεμό αλλά στην πραγματικότητα βαδίζει δίπλα στην εκπληκτική αντανάκλαση του τοπίου στα νερά ποταμού στο Glen Canyon της Γιούτα.
Στο νησί Heimaey στη Ισλανδία ο βράχος σμιλεύτηκε από τα στοιχεία της φύσης και πήρε την εικόνα γιγάντιου ελέφαντα που βυθίζει την προβοσκίδα του στη θάλασσα.
Πίνακα ιμπρεσιονιστή δημιουργού θυμίζουν τα λιβάδια στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.
Πηγή: defencenet.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου