Amfipoli News: Ισχυρό σήμα από το διάστημα μπορεί να προέρχεται από εξωγήινους;

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ισχυρό σήμα από το διάστημα μπορεί να προέρχεται από εξωγήινους;


Η κοινότητα των επιστημόνων που σκανάρουν το διάστημα για να ανακαλύψουν εάν υπάρχει εξωγήινη ζωή και των αστρονόμων, ενθουσιάστηκαν από ένα «ισχυρό σήμα» που ανακαλύφθηκε βαθιά στο διάστημα και μπορεί να προέρχεται από εξωγήινο πολιτισμό, γράφει ο Independent.

Αλλά κάποιοι επιστήμονες προειδοποιούν να μην υπάρχει τόσος ενθουσιασμός, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση. Τα στοιχεία είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για λάθος, πόσο μάλλον εάν πρόκειται για σήμα που προέρχεται από εξωγήινους.

Το μήνυμα φέρεται να έχει έρθει από ένα κοντινό άστρο, το HD164595, στον αστερισμό του Ηρακλή. Το αστέρι βρίσκεται σε απόσταση 95 ετών φωτός, μία απόσταση σχετικά κοντινή με τα διαστημικά δεδομένα και έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το δικό μας αστέρι.

Το συγκεκριμένο αστέρι έχει τουλάχιστον έναν πλανήτη, στο μέγεθος του Ποσειδώνα και έχει έτος 40 ημερών. Είναι αυτός ο πλανήτης που έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό καθώς φαίνεται ότι έχει συνθήκες ικανές να φιλοξενήσουν ζωή.

Το σήμα έγινε γνωστό και κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου μετά από ανάρτηση του συγγραφέα Paul Gilster, ο οποίος διατηρεί μπλογκ για την εξερεύνηση του διαστήματος και την εξωγήινη ζωή. Το σήμα ανακαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά ήρθε στο φως μετά από την παρουσίασή του από τους επιστήμονες που το αποκάλυψαν. «Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για σήμα που προέρχεται από εξωγήινη ζωή, αλλά είναι σίγουρο ότι απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία και δουλειά» έγραψε ο Glister.

Πηγή: madata.gr 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου