Amfipoli News: Επιστήμονες εντόπισαν μία Φυλή με DNA που ΔΕΝ υπάρχει αλλού στη Γη. ΑΥΤΟ που τους Προβληματίζει όμως είναι…

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Επιστήμονες εντόπισαν μία Φυλή με DNA που ΔΕΝ υπάρχει αλλού στη Γη. ΑΥΤΟ που τους Προβληματίζει όμως είναι…


Καθώς οι επιστήμονες, οι ερευνητές και οι σπουδαστές προσπαθούν να εντοπίσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους στους αιώνες, έχουν υπάρξει δύο άλλα ανθρωποειδή με τα οποία φαίνεται να έχουμε στενή συγγένεια: οι Νεάντερταλ και οι Ντενίσοβαν. 

Τώρα, στοιχεία έχουν βγει στην επιφάνεια που δείχνουν …
Καθώς οι επιστήμονες, οι ερευνητές και οι σπουδαστές προσπαθούν να εντοπίσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους στους αιώνες, έχουν υπάρξει δύο άλλα ανθρωποειδή με τα οποία φαίνεται να έχουμε στενή συγγένεια: οι Νεάντερταλ και οι Ντενίσοβαν. 

Τώρα, στοιχεία έχουν βγει στην επιφάνεια που δείχνουν πως οι κάτοικοι της Μελανησίας έχουν DNA που δείχνει πως ίσως υπήρξε και ένα τρίτο είδος που δεν έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτό το μυστηριώδες DNA προήλθε από τον νότιο Ειρηνικό, νοτιοανατολικά της Αυστραλίας.

Ένας επιστήμονας με το όνομα Bohlender έχει μελετήσει το DNA και την ιστορική του εξέλιξη στα χρόνια και μας είπε πως ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε όλα τα κομμάτια της ανθρώπινης ιστορίας.

Ενώ συμφωνεί πως οι άνθρωποι σχετίζονται στενά με τους Νεάντερταλ και τους Ντενίσοβαν, πιστεύει επίσης πως υπάρχει και κάποιο τρίτο είδος που αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι του σημερινού ανθρώπινου πληθυσμού.

Μία έρευνα που έγινε νωρίτερα φέτος βρήκε πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο DNA Νεάντερταλ και συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως κατάθλιψη, καρδιαγγειακές ασθένειες και άλλες. Βρήκε επίσης πως ο HPV πιθανότατα είχε μεταδοθεί ανάμεσα στους Νεάντερταλ και τους Ντενίσοβαν.

Λόγω αυτών των ευρημάτων, ο Bohlender πιστεύει πως η πραγματική ιστορία των Νεάντερταλ είναι μάλλον λίγο διαφορετική από ότι πιστεύουμε μέχρι σήμερα. Πιστεύει πως έγιναν κάποια σημαντικά πράγματα στο είδος των Νεάντερταλ που δεν γνωρίζουμε και έτσι μας λείπει ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ.

Η θεωρία του είναι πως αυτό το τρίτο είδος είναι ο συνδετικός κρίκος που λείπει ο οποίος θα μπορέσει να εξηγήσει γιατί αυτή η συγκεκριμένη φυλή ανθρώπων της Μελανησίας έχει DNA που δεν έχουμε δει πουθενά αλλού στον κόσμο. Φυσικά, προς το παρόν είναι απλά μια θεωρία, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως υπήρξε ένα τρίτο είδος που έμοιαζε με τον άνθρωπο.

Οπότε μέχρι να γίνει κάποια τεράστια ανακάλυψη, το άγνωστο αυτό ανθρώπινο DNA θα παραμένει ένα μυστήριο.

Πηγή: format.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου