Amfipoli News: O νέος... Τσοβόλας μοίρασε 600 εκατ. για να πάρει πίσω... 5 δισ.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

O νέος... Τσοβόλας μοίρασε 600 εκατ. για να πάρει πίσω... 5 δισ.


Όταν ένας πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να επιστρέψει από ταξίδι και να σπεύσει να κάνει διάγγελμα για να ανακοινώσει μέτρα κοινωνικής προστασίας και παροχές τότε ένα μόνο είναι το συμπέρασμα: πάμε ολοταχώς σε εκλογές και το κόμμα που κυβερνά βρίσκεται σε πανικό. Ή υπάρχει κι άλλη ερμηνεία: Ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει πολύ σκληρά μέτρα και οι παροχές είναι το τυράκι για να γλιτώσει το... ξύλο και την κατακραυγή που έρχεται.

Ένα μόνο μας ανησυχεί. Μην ακολουθήσει και κανένα άλλο διάγγελμα για δημοψήφισμα εξόδου από την Ευρώπη γιατί ο Αλέξης είναι τόσο πανικόβλητος που δεν αποκλείεται να τραβήξει το πιστόλι και μαζί με τα πόδια του να πυροβολήσει κι όλους εμάς.

Πραγματικά δεν έχει νόημα η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας. Πρόκειται για τους τελευταίους σπασμούς του καραβανιού που κόλλησε με δικά του λάθη. Άλλωστε, το μέγιστο από αυτά ήταν το «κόλλημα» που είχε με το χρέος. Το ανήγαγε σε εθνικό ζήτημα, πόνταρε όλα του τα λεφτά, πούλησε παραμύθι στον κόσμο ότι με το που θα ληφθούν τα πρώτα μέτρα θα... βγούμε από τα μνημόνια και θα πλουτίσουμε. Ξεχάσαμε τον Τσίπρα και τον Καμμένο το περασμένο Πάσχα που έλεγαν ότι με την Ανάσταση του Χριστού θα έρθει και η ανάσταση της οικονομίας. Ο ακομβίωτος στρατηγός δεν έλεγε ότι τέλειωσαν τα μνημόνια για τους Έλληνες;

Μόλις τα μέτρα αποφασίστηκαν, αλλά συνοδευόμενα με σκληρές δεσμεύσεις, τις οποίες προφανώς δεν μπορεί να πάρει καμιά κυβέρνηση, ήρθε η επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι του πούλησαν νέα ψέματα και ότι ο... σανός είναι ίδιος εδώ και δύο χρόνια. Όμως, τα... πρόβατα ξύπνησαν και δεν τρώνε από τα αποφάγια που τους πετά ο Τσίπρας. Καταλαβαίνουν ότι το «μοίρασμα του πλεονάσματος», τα λεφτά που μοιράζονται ξαφνικά είναι η τελευταία προσπάθεια που κάνει ο Τσίπρας να διασώσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Ξέρει ότι όποτε κι αν πάει σε εκλογές θα τον «μαυρίσουν» απλά προσπαθεί να μετριάσει την ήττα και να επιστρέψει κάποια στιγμή. Άλλο να χάνει με 10 μονάδες διαφορά κι άλλο με πέντε. Άλλο να παίρνει ποσοστό 20%-22% κι άλλο να πέφτεις στο 12%-15% όπως δείχνουν κρυφές και φανερές μετρήσεις.

Όμως, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να διαβάσει πολιτική ιστορία. Κάθε φορά που κάποιος πρωθυπουργός έκανε το ίδιο, δηλαδή εξαγγελίες για να πάει σε εκλογές με λιγότερη οργή της κοινωνίας, τελικά απλά υπέγραψε την οριστική θανατική του καταδίκη. Ο Σημίτης το ίδιο έκανε το 2004 και τον πήραν σηκωτό από το Μαξίμου. Ο Καραμανλής προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι εκεί κάπου στο 2008 αλλά και με την αδυναμία του να πάρει τα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ κι έφυγε σαν...κύριος αλλά βαριά ηττημένος από τον ανύπαρκτο.

Ο δε Γ. Παπανδρέου δεν πρόλαβε να κάνει τίποτε γιατί δραπέτευσε, ενώ ο Σαμαράς κατάφερε να ανορθώσει την διαλυμένη οικονομία που παρέλαβε και έδωσε τότε πραγματικό κοινωνικό μέρισμα άνω των 500 εκ. ευρώ στις ευπαθείς ομάδες και όχι πλασματικό σαν του Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το «Τσοβόλα δώσ' τα όλα» πέρασε ανεπιστρεπτί. Άλλωστε, ακόμη και αυτά τα 600 και πλέον εκατομμύρια είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Έχει ήδη πάρει από τους συνταξιούχους πολλά περισσότερα και θα πάρει κι άλλα. Η εσπευσμένη ανακοίνωση της... 13ης σύνταξης είναι ουσιαστικά το προπέτασμα καπνού προκειμένου να ανακοινώσει σε λίγες ημέρες ότι... δυστυχώς θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ. Τα μέτρα για μετά το 2018, εκτιμάται ότι θα «κόψουν» από τους συνταξιούχος περίπου 5 δισ. ευρώ! Τόσα είναι αν κατά μέσο όρο κοπεί 20% με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Δίνει δηλαδή 600 εκατομμύρια για να τους πάρει 5 δισ. Αυτό είναι τεράστια πολιτική απάτη.

Όσο για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά με μετανάστες τι να πούμε; Ξεφτίλα. Οι άνθρωποι πνίγονται, καταστρέφονται και αυτός τους ανακοινώνει την αναστολή της αύξησης του φόρου. Ντροπή.

antinews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου