Amfipoli News: Απίστευτη ομολογία από τον Λευκό Οίκο: «Δεν καταφέραμε τίποτα για την Ελλάδα – Επικράτησε η τιμωρητική πολιτική του Βερολίνου»

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτη ομολογία από τον Λευκό Οίκο: «Δεν καταφέραμε τίποτα για την Ελλάδα – Επικράτησε η τιμωρητική πολιτική του Βερολίνου»


Ο Λευκός Οίκος παραδέχεται επισήμως πώς η λύση που επιλέχθηκε για την Ελλάδα ήταν «τιμωρητική» και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δεν έκανε απολύτως τίποτα ή τουλάχιστον όπως ομολογούν στενοί τους συνεργάτες δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα για να αποτρέψει αυτή την τιμωρία των Γερμανών σε βάρος της χώρας μας.

«Ζητούσαμε λύση λιγότερο τιμωρητική για την Ελλάδα και γι” αυτό ήρθαμε πολλές φορές σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε κατά τον απολογισμό της θητείας Ομπάμα ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας των ΗΠΑ Μπεν Ρόουντς ομολογώντας πώς πέρασε ότι ήθελε το Βερολίνο. 

«Στηρίξαμε πολιτική με έμφαση στην ανάπτυξη και όχι την λιτότητα και σε αυτήν την κατεύθυνση δεν έχουν γίνει αρκετά», τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην χώρα μας και την οικονομική της κατάσταση.

Στο ίδιο πνεύμα και οι τοποθετήσεις του υφυπουργού Οικονομικών για τις Διεθνείς Σχέσεις Νέιθαν Σιτς, ο οποίος σημείωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση έπαιξε «ενεργό» ρόλο στην ελληνική κρίση και ενεπλάκη σε συζητήσεις τόσο με την ελληνική κυβέρνηση, όσο και με τους Ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Οι Έλληνες έχουν δείξει πολύ κουράγιο στην λήψη δύσκολων αποφάσεων και αξίζουν πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από αυτή που παίρνουν», δήλωσε ο ίδιος.

Σε κάθε υπόθεση ωστόσο εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι «μηδέν» αν όχι και με αρνητικό πρόσημο. Κι αυτό γιατί όχι μόνο ο Μπάρακ Ομπάμα στον οποίο επένδυσε πολλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα προκειμένου να πιέσει τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους να αλλάξουν στάση απέναντι στην Ελλάδα, αλλά το ΔΝΤ που ελέγχεται πλήρως από τη ΗΠΑ προέτρεψε σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε βάρος της χώρας μας.

Μην ξεχνάμε επίσης πώς ο Ομπάμα ήταν αυτός που ενεργοποίησε το Κλίντον προκειμένου να πείσει την κυβέρνηση Τσίπρα να υπογράψει τον τρίτο μνημόνιο, φοβούμενοι οι Αμερικανοί πώς μία ελληνική κρίση θα προκαλούσε τριγμούς στην Ευρωζώνη και ακόμη πιο μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.

Η συγκυρία δε στη οποία γίνεται αυτή η ομολογία έχει και αυτή τη σημασία της, αφού ο Ομπάμα αποχωρεί από το Λευκό Οίκο και τα ηνία αναλαμβάνει ο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος με το καλημέρα έχει δείξει πώς κοντραριστεί με το Βερολίνο. Αν σε αυτή την κόντρα θα ενταχθεί και η Ελλάδα και αν θα ωφεληθεί η χώρα μας μένει να το δούμε. 



πηγή: pentapostagma.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου