Amfipoli News: «Λογαριασμό» 35 δισ. δολάρια... έστειλε ο Τραμπ σε 500 κροίσους

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

«Λογαριασμό» 35 δισ. δολάρια... έστειλε ο Τραμπ σε 500 κροίσους


Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν χθες 35 δισ. δολάρια, λόγω των αναταράξεων που προκάλεσαν στα παγκόσμια χρηματιστήρια οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με 86,8 δισ. δολάρια, έχασε 1 δισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της Microsoft Corp κατέγραψαν πτώση 2,8%, την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων σχεδόν 12 μηνών.

Ο συνιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, που απείχε «μόλις» 4 δισ. δολάρια από την «κατάκτηση» της πρώτης θέσης στον δείκτη στις αρχές της εβδομάδας, υποχώρησε στην τρίτη θέση καθώς έχασε 1,7 δισ. δολάρια από την πτώση 2,2% των μετοχών της εταιρείας.

Ο ισπανός Amancio Ortega έχασε 355 εκατ. δολάρια, και πλέον καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 83,2 δισ. δολάρια.

Οι παγκόσμιοι δείκτες μετοχών κατρακύλησαν λόγω των πολιτικών αναταράξεων που μαστίζουν τον Λευκό Οίκο, με τις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και την απόφασή του να απολύσει τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών. 

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη Nasdaq να υποχωρεί κατά 2,6%. Ο δείκτης MSCI All-Country World Index κατέγραψε πτώση 1,2%, ενώ οι τραπεζικές μετοχές εμφάνισαν τις χειρότερες επιδόσεις.

Ο ιδρυτής της Facebook Inc., Mark Zuckerberg, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, με την περιουσία του να μειώνεται κατά 2% λόγω της πτώση 3,3% της μετοχής της εταιρείας του. Ο Zuckerberg είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία 62,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Ο Τραμπ, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει καθαρή αξία 3 δισ. δολαρίων και δεν βρίσκεται στον δείκτη του Bloomberg, ο οποίος παρακολουθεί καθημερινά τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, που συνδυαστικά έχουν καθαρή αξία 4,9 τρισ. δολαρίων, 455 δισ. δολάρια υψηλότερα από την αρχή του 2017.

ΠΗΓΗ: Εuro2day
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου