Amfipoli News: ΣΕΡΡΕΣ: Τσάτνεϊ μανιταριών από τη Νέα Ζίχνη στο Amazon.uk

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Τσάτνεϊ μανιταριών από τη Νέα Ζίχνη στο Amazon.uk



Καινοτόμα προϊόντα που κτίζουν επιτυχία αξιοποιώντας ως βασικό προϊόν ελληνικά μανιτάρια - Το παγκόσμιο success story του τσάτνεϊ.

Μία αναζήτηση για το Terra Fyllida στο Amazon.uk, αμέσως εμφανίζει  στο βρετανικό ηλεκτρονικό υπερκατάστημα τα προϊόντα που τα αδέλφια Τάσος και Δήμητρα Χατζηασλάνη, κατάφεραν να βγάλουν στη διεθνή αγορά και μάλιστα με ένα προϊόν πολύ δημοφιλές στη βρετανική αλλά και ευρωπαϊκή γαστρονομία, το τσάτνεϊ (chutney).
Kαι  λέμε «κατάφεραν», επειδή η οικογενειακή επιχείρηση που έχει έδρα και εγκαταστάσεις στη Νέα Ζίχνη Σερρών, ιδρύθηκε το 2015 και τα προϊόντα της έκαναν το ντεμπούτο τους στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2016.
Σε αυτό το πασίγνωστο στο δυτικό κόσμο προϊόν, αυτή την παχύρευστη σάλτσα, που έχει την καταγωγή της στην Ινδία, η Terra Fyllida πέτυχε να εισάγει ένα νέο στοιχείο, να καινοτομήσει  με το τσάτνεΐ μανιταριού. Σήμερα τα προϊόντα της Terra Fyllida διατίθενται σε 95 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν οι πρώτες αποστολές στην Κύπρο αλλά και στη Γερμανία, σε delicatessen στη Λεμεσό και σε γερμανικό  e-shop τροφίμων που σύντομα θα ανοίξει και κατάστημα στην Κολωνία.

Με καταγωγή από τις Σέρρες ο Τάσος και η Δήμητρα Χατζηασλάνη, αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού εκείνος και τεχνολόγος καλλυντικών η αδελφή του, αποφάσισαν πριν δύο χρόνια να επιστρέψουν, από την Θεσσαλονίκη, στον τόπο καταγωγής τους, στη Νέα Ζίχνη και να βάλουν σε εφαρμογή την ιδέα που είχαν επεξεργαστεί.
«Οι Έλληνες έχουν πλέον δεχτεί γαστρονομικές επιρροές από το εξωτερικό και πολλοί θέλουν να πειραματίζονται γευστικά. Άλλωστε δεν είμαστε οι πρώτοι που φτιάχνουμε τσάτνεΐ στην Ελλάδα, αλλά είμαστε οι πρώτοι που παράγουμε τσάτνεΐ  μανιταριού, το οποίο έχει πολύ καλή αποδοχή στη λιανική και, δυναμική πωλήσεων στο εξωτερικό», είπε στη Voria.gr ο κ. Τάσος Χατζηασλάνης.
Η κρίσιμη επιλογή της Terra Fyllida ήταν να επιλέξει σαν βασικό προϊόν το μανιτάρι και όχι κάποιο άλλο λαχανικό ή φρούτο. Η δεύτερη επιλογή ήταν να επιλέξει ένα είδος μανιταριού που παράγεται στην Ελλάδα και μάλιστα από πιστοποιημένο παραγωγό κι’ έτσι διάλεξε το πλευρώτους, μανιτάρι σαρκώδες και από Κιλκισιώτη καλλιεργητή που εγγυάται σταθερή ποιότητα στην πρώτη ύλη.
Στην αγορά διατίθενται τρία προϊόντα της Terra Fyllida. Δύο τύποι τσάτνεΐ, ένας με κόλιαντρο και μπαχάρι και ένας ακόμη με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι , ενώ το τρίτο προϊόν είναι γλυκό κουταλιού μανιτάρι πλευρώτους.
Η Εταιρεία, έχει σε φάση ανάπτυξης και άλλα καινοτόμα προϊόντα, που και αυτά θα έχουν σαν βάση το μανιτάρι.
«Ελπίζουμε ότι ως το τέλος του 2017 θα βγάλουμε ένα ή δύο νέα προϊόντα στην αγορά. Λεπτομέρειες δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να πούμε αλλά στα νέα προϊόντα που αναπτύσσουμε, θα υπάρχουν και σάλτσες», σημειώνει.
Η Terra Fyllida, ενδιαφέρεται να πειραματιστεί και με άλλες ποικιλίες καλλιεργήσιμων μανιταριών, εάν υπάρχει παραγωγή στην Ελλάδα. Θα ήθελε να πειραματιστεί με shiitake, με το αγαρικό ή και το πορτομπέλο.
«Στην εταιρεία μας εφαρμόζουμε το πρότυπο ISO 22000 και φροντίζουμε να έχουμε πιστοποιημένους προμηθευτές, σε πρώτες ύλες αλλά και συσκευασίες. Έχει σημασία όλος ο κύκλος παραγωγής», τόνισε ο κ. Χατζηασλάνης.
Κι όσο η Terra Fyllida δουλεύει με τους συνεργάτες της πάνω σε νέα προϊόντα, παράλληλα επεκτείνει την εμπορική της διείσδυση. Τα τσάτνεϊ μανιταριού πωλούνται σε πολλά σημεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε Πάτρα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Έδεσσα, Πύλο ενώ έχουν μπει στο κλαμπ των πιο high τουριστικών νησιών της Ελλάδας, δηλαδή σε Μύκονο και Σαντορίνη, με στόχο φέτος να ανοιχτούν σε Κρήτη, Ρόδο και Επτάνησα. Παράλληλη επιδίωξη είναι και η είσοδος στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.
Aλλά η εταιρεία, εκτός από προϊόντα θέλει να προσφέρει και υπηρεσίες, κάτι που όπως είπε ο κ. Χατζηασλάνης, είναι πλέον έτοιμη να κάνει, προσφέροντας υποστήριξη σε νέους παραγωγούς τροφίμων που έχουν ανάγκη υπηρεσιών μιας στάσης.
terrafyllida1705172
(Άννη Καρολίδου)
Πηγή: voria.gr 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου