Amfipoli News: ΕΛΛΗΝΙΚΟ… ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ FBI ! Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα υποψήφια για την Διεύθυνση Ασφάλειας των ΗΠΑ (PHOTOS)

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ… ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ FBI ! Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα υποψήφια για την Διεύθυνση Ασφάλειας των ΗΠΑ (PHOTOS)


Η Ελληνοαμερικανίδα Φράνσις Φράγκος Τάουνσεντ, δούλεψε ως σερβιτόρα και οικιακή βοηθός για να σπουδάσει, και στα 55 της είναι υποψήφια για Διευθύντρια του FBI.

Η Ελληνοαμερικανίδα Φράνσις Φράγκος Τάουνσεντ έχει διατελέσει σύμβουλος εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας του Προέδρου Μπους μετά από μια σειρά από υψηλού προφίλ εργασιών στο Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σήμερα είναι υποψήφια για την αντικατάσταση του Τζέιμς Κόμεϊ στη θέση του Διευθυντή του FBI.

Ο «τυφώνας» Τάουνσεντ

Η Ελληνίδα ομογενής Φράνσις Φράγκος Τάουνσεντ φιγουράρει στη λίστα με τους οκτώ υποψηφίους για την θέση του νέου διευθυντή του FBI, μετά την αποπομπή του Τζέιμς Κόμεϊ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Γνωστή και ως «τυφώνας» Τάουνσεντ, η ομογενής έφτασε να έχει κερδίσει την υποψηφιότητα με πολύ κόπο και έχοντας εργαστεί σε δουλειές όπως σερβιτόρα και οικιακή βοηθός για να χρηματοδοτήσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Πατέρας της ήταν ο Γιάννης Φράγκος, ένας φτωχός οικοδόμος που ζούσε μια μετρημένη ζωή μαζί με την ιρλανδικής καταγωγής σύζυγό του Ντόροθι. Στις 28 Δεκεμβρίου του 1961, το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη τη Φράνσις, η οποία ήταν δυναμική από μικρή και είχε ατίθασο χαρακτήρα.

Οταν τελείωσε το Γυμνάσιο η Φράνσις ήθελε να πάει στο κολέγιο, ωστόσο οι γονείς της δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις σπουδές της. Τότε άρχισε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός και σερβιτόρα, για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Το 1982 πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ψυχολογίας και στη συνέχεια έκανε σπουδές νομικής στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και στο British Institute of International and Comparative Law στο Λονδίνο. Πολύ γρήγορα η φιλόδοξη δικηγόρος έφτασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Αμερικής, χαίροντας της προσωπικής φιλίας της υπουργού του Μπιλ Κλίντον, Τζάνετ Ρίνο.

Τότε γνώρισε τον δικηγόρο Τζον Μάικλ Τάουνσεντ, με τον οποίον παντρεύτηκε και απέκτησε δύο αγόρια.
Διετέλεσε σύμβουλος του Τζορτζ Μπους

Το 2003 η Τάουνσεντ ορίστηκε υπαρχηγός της συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Μπους, Κοντολίζα Ράις, με αρμοδιότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πηγή: thetoc.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου