Amfipoli News: 10 λόγοι για τους οποίους τα πόδια σας πονάνε όλη την ώρα και πώς να τα ανακουφίσετε

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

10 λόγοι για τους οποίους τα πόδια σας πονάνε όλη την ώρα και πώς να τα ανακουφίσετε


Σε αυτό το άρθρο περιγράφουμε δέκα διαφορετικά είδη πόνου στο πόδι και την καλύτερη θεραπεία για τον καθένα.
1) Πέλμα. Υπάρχουν πολλοί ιστοί που συνδέουν τη φτέρνα σας με τα δάχτυλα των ποδιών σας, και μερικές φορές εκεί μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή. Αυτό εκδηλώνεται ως πόνος στην καμάρα του ποδιού ή της φτέρνας σας. Η καλύτερη πορεία της θεραπείας είναι να ξεκουράσετε το πόδι σας και να φορέσετε παπούτσια με μια προστατευμένη σόλα και καλή υποστήριξη καμάρας. Η πρόληψη συνιστά επίσης να κάνετε μασάζ και να τεντώνετε τα πόδια σας, γεγονός που ενθαρρύνει τη ροή του αίματος και επιμηκύνει τους πελματικούς μυς. Μπορείτε να βρείτε τέσσερις ασκήσεις ποδιών εδώ.
2) Επίπεδα πόδια. Αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία τα πόδια σας δεν έχουν μεγάλο τόξο στην καμάρα. Είναι αρκετά κοινό φαινόμενο, αφού το ένα τέταρτο των Αμερικανών ενηλίκων έχει επίπεδα πόδια. Μπορεί να προκληθεί από τον τρόπο ζωής σας, αλλά συχνά είναι κληρονομικό και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε. Ωστόσο, μπορείτε να βοηθήσετε τα πόδια σας για να ελαχιστοποιήσετε την ταλαιπωρία που υφίστανται. Υπάρχουν ειδικές σόλες που μπαίνουν στα παπούτσια σας για να υποστηρίξουν τις καμάρες και μπορείτε να τις αγοράσετε από το φαρμακείο.
3) Στρέβλωση φτέρνας. Αυτή η πάθηση αυξάνει το οστό στο κάτω μέρος της φτέρνας σας. Μπορείτε να δημιουργηθεί από κακά παπούτσια, ανώμαλη στάση ή δραστηριότητες όπως τρέξιμο. Είναι σχετικά συχνό φαινόμενο και δεν προκαλεί πόνους σε όλους. Όταν πονάτε, είναι χρήσιμο να έχετε ένα μαξιλάρι πέλματος στο εσωτερικό του παπουτσιού σας και να φοράτε παπούτσια που έχουν πέλματα απορρόφησης κραδασμών.
4) Κάλοι. Οι κάλοι είναι τα χοντρά κομμάτια δέρματος που αναπτύσσονται στα σημεία του ποδιού σας που τρίβονται πιο συχνά με τα παπούτσια σας. Η πρόληψη συνιστά την εμβάπτιση των ποδιών σας σε ζεστό νερό και την ενυδάτωση. Όταν τα πόδια σας είναι ωραία και μαλακά, μπορείτε να απολέσετε απαλά τους κάλους με ελαφρόπετρα.
5) Μώλωπες. Αυτός είναι μια εξαιρετικά οδυνηρή πάθηση, που συνήθως προκαλείται από τραυματισμό ή με βηματισμό σε ένα σκληρό αντικείμενο. Συχνά αισθάνεστε σαν να έχετε μια πέτρα στο παπούτσι σας!
6) Διαστρέμματα και σημάδια. Υπάρχουν πολλοί τύποι σημαδιών και διαστρέμματα και τα περισσότερα δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Μπορούν να συμβούν στις αρθρώσεις ή τους συνδέσμους, που συνδέουν τα πολλά οστά στα πόδια σας. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τους μύες ή τους τένοντες σας, οι οποίοι συνδέουν μυς με οστά. Ουσιαστικά εμφανίζονται όταν τοποθετείται υπερβολική δύναμη σε ένα μυ και αυτό μπορεί να οφείλεται σε εφάπαξ τραυματισμό ή μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου. Η καλύτερη πορεία θεραπείας για σημάδια και διαστρέμματα είναι: ανάπαυση, πάγος, μασάζ και ανύψωση.
7) Αρθρίτιδα. Η αρθρίτιδα που μπορεί να προκαλέσει πόνο στα δάχτυλα των ποδιών, ειδικά στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Τα άλατα συλλέγονται στις αρθρώσεις των ποδιών, γεγονός που προκαλεί έντονο πόνο και οίδημα. Θα πρέπει να βάλετε πάγο στην περιοχή για να μειώσετε τη φλεγμονή, αλλά θα πρέπει επίσης να δείτε τον γιατρό σας αν υποπτεύεστε ότι έχετε αρθρίτιδα. Θα είναι σε θέση να συνταγογραφήσει φάρμακα ειδικά για αυτή την πάθηση. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αποφύγετε τρόφιμα που προκαλούν την αρθρίτιδα.
8) Αχίλλειος πτέρνα. Στη φτέρνα σας στο πίσω μέρος του ποδιού σας μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή από την υπερβολική χρήση. Αυτό ονομάζεται τενοντίτιδα (που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε τένοντα στο σώμα σας) και είναι ιδιαίτερα συχνή σε άτομα που φορούν ψηλά τακούνια τακτικά και σε δρομείς. Η πρόληψη συμβουλεύει ότι η ανάπαυση είναι απαραίτητη στην περίπτωση της τενοντίτιδας και θα πρέπει να σταματήσετε τη δραστηριότητα το συντομότερο δυνατόν.
9) Οσφυαλγία. Η οσφυϊκή διόγκωση στην πλευρά του ποδιού σας, δίπλα στη βάση του μεγάλου δάχτυλου σας, συνήθως οφείλεται στην κακή ευθυγράμμιση της πρώτης άρθρωσης των δακτύλων και επιδεινώνεται από τα παπούτσια και την ηλικία. Δοκιμάστε πιο άνετα παπούτσια ή να φοράτε ένθετα παπουτσιών που αγκαλιάζουν και προστατεύουν το πόδι σας.
10) Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα μεγαλώνει πάνω από την πλευρά του νυχιού σας. Μπορεί να συμβεί σε ένα ή σε πολλά νύχια και είναι εξαιρετικά επώδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις. Βάλτε το πόδι σε ζεστό νερό τέσσερις φορές την ημέρα και βάλτε ένα κομμάτι γάζας ανάμεσα στο νύχι και το υγρό δέρμα για να τα ξεχωρίσετε και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των νυχιών εκτός δέρματος.
Τα πονεμένα πόδια είναι κάτι που συχνά αντιμετωπίζουμε, σύμφωνα με την Αμερικανική Ορθοπεδική, μέχρι και το 80% των γυναικών έχουν προβλήματα με τα πόδια! Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε το πρόβλημα και στη συνέχεια να το αντιμετωπίσετε αμέσως, αντί να το αφήσετε να επιδεινωθεί.
Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η ανάπαυση των ποδιών σας. Να φοράτε ειδικούς πάτους τα πόδια σας και να τα ξεκουράζετε επάνω στον καναπέ για 15 λεπτά. Κάντε μασάζ τα πόδια σας τακτικά με ενυδατική κρέμα. Είναι σημαντικό να φροντίζετε τα πόδια σας!
Credit: RemedyDaily

Fanpage.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου