Amfipoli News: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ! Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη της τραγωδίας από τον 22χρονο επιζών στο Σχοινιά

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ! Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη της τραγωδίας από τον 22χρονο επιζών στο Σχοινιά


Σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο νεαρός φοιτητής που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε χθες στο Σχοινιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα άλλα δύο άτομα που ήταν μαζί του.    

«Έσκισα τα ρούχα μου για να βγω από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου» λέει κάτι που είναι αλήθεια καθώς όταν τον βρήκαν οι πυροσβέστες φορούσε μόνο το εσώρουχό του.

Ο 22χρονος ζήτησε να κάνει μια βόλτα στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης, καθώς για την απόκτηση του πτυχίου του από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας είναι υποχρεωτική η 6μηνη εργασία σε ειδικότητα συναφή του πτυχίου του. Μάλιστα ήταν  ο 22χρονος που τραβούσε βίντεο και εικόνες από το κινητό του τηλέφωνο για να τα έχει ως απόδειξη στους φίλους του . Το ίδιο έκανε και ο άτυχος φύλακας του Κωπηλατοδρομίου  Άκης Βουλγαρέλης ο οποίος μετέδιδε την βόλτα τους με το ελικόπτερο Live, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook .

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πυροσβέστες όταν τον βρήκαν ήταν γεμάτος μώλωπες και γρατζουνιές ενώ φορούσε μόνο το εσώρουχο του. Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες του στους πυροσβέστες, όταν μετά την πτώση άνοιξε τα μάτια του βρισκόταν μέσα στο στραπατσαρισμένο ελικόπτερο το οποίο ήταν μισοβυθισμένο στο έλος με βάθος περίπου ενός μέτρου. Ο 22χρονος χρειάστηκε να σκίσει τα ρούχα του , καθώς είχαν πιαστεί στα σπασμένα μέρη του ελικοπτέρου. Αφού κατάφερε και βγήκε έξω από την κατεστραμμένη καμπίνα του ελικοπτέρου, απομακρύνθηκε περίπου στα τρία μέτρα από το σημείο και βρισκόταν μέσα στο νερό περιμένοντας του διασώστες. Όπως ανέφερε στους άντρες της πυροσβεστικής, το ότι εκείνος σώθηκε οφείλετε καθαρά στην επιλογή της θέσης μέσα στην καμπίνα και ότι το ελικόπτερο έπεσε με τέτοιο τρόπο που δεν ενοχλήθηκε η πλευρά η δική της θέσης του.

Αυτή την στιγμή ο 22χρονος νοσηλεύεται προληπτικά στο ΚΑΤ όπου δέχεται και ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσει το τραγικό συμβάν ενώ κοντά του βρίσκεται η οικογένεια του. «Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος, μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης» αναφέρει το ιατρικό δελτίο τύπου του νοσοκομείου.
Θρήνος για τα θύματα του μοιραίου ελικοπτέρου

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Τρίκορφο Ναυπακτίας από όπου κατάγονταν ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου Δημήτρης Πρέντζας. O 67χρονος χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν συνταξιούχος πιλότος της Αεροπορίας στρατού και πολύ έμπειρος με πολλές ώρες πτήσεις στο ενεργητικό όπως αναφέρουν άτομα που τον γνώριζαν. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε δική του εταιρεία με ελικόπτερα, η οποία έχει έδρα στον Πειραιά.

Θρήνος και για τον Χριστόφορο Αλέξανδρο Βουλγαρέλη, ο οποίος ήταν φύλακας στο κωπηλατοδρόμιο της περιοχής και ο οποίος αφήνει πίσω του ένα 7χρονο παιδί. Το όνειρό του ήταν να πετάξει με ελικόπτερο κάτι που έλεγε στους φίλους του. Αυτό που δεν ήξερε ήταν ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν μοιραίο.

Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου