Amfipoli News: 95 ουρανοξύστες στην Βρετανία έχουν την εύφλεκτη απαγορευμένη επένδυση του Γκρένφελ. «Μιλάμε για 100% αποτυχία»

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

95 ουρανοξύστες στην Βρετανία έχουν την εύφλεκτη απαγορευμένη επένδυση του Γκρένφελ. «Μιλάμε για 100% αποτυχία»


Την διεξαγωγή ερευνών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο διέταξε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα των ελέγχων σε 95 πολυώροφα κτίρια σε 32 διαφορετικές πόλεις της Αγγλίας. Σύμφωνα με τον Guardian, οι επενδύσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά την ανακαίνιση και των 95 κτιρίων δεν πέρασαν τα τεστ πυρασφάλειας – το ποσοστό αποτυχίας αγγίζει δηλαδή το 100%.

«Μιλάμε για 100% αποτυχία. Η πρωθυπουργός είπε ότι θα χρειαστεί να γίνει μια μεγάλη εθνική έρευνα για το τι πήγε στραβά, καθώς υλικά που απέτυχαν τα τεστ τοποθετήθηκαν σε κτίρια όλης της χώρας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Σαχίντ Τζαβίντ.

Τα τεστ στις προσόψεις πολυώροφων κτιρίων έγιναν μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο, όπου έχασαν την ζωής τους 79 άνθρωποι. Όπως διαπιστώθηκε, τα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί στην εξωτερική επένδυση του κτιρίου ήταν τόσο εύφλεκτα που ο πύργος τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε ένα τέταρτο. Στην Βρετανία απαγορεύεται η χρήση εύφλεκτων υλικών στις ανακαινίσεις κτιρίων όμως, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, χρησιμοποιούνται ευρέως στα πολυόροφα κτίρια.


Πηγή: huffingtonpost.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου