Amfipoli News: Πιάστηκε το ανθρώπινο τέρας - διαχειριστής της «Μπλε Φάλαινας»

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πιάστηκε το ανθρώπινο τέρας - διαχειριστής της «Μπλε Φάλαινας»


Ένας άνθρωπος-«τίποτα», ένας ταχυδρόμος στη Μόσχα, αποκαλύφθηκε ότι ήταν το «τέρας» που διαχειριζόταν την διαβόητη ιστοσελίδα «Μπλε Φάλαινα», μέσω της οποίας οδηγούσε έφηβους στην αυτοκαταστροφή και την αυτοκτονία.

Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον Ιλία Σιντόροφ, 26 ετών, ο οποίος μετά από ανάκριση ομολόγησε ότι ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έβαζε έφηβους να περνούν διάφορες, όλο και πιο επικίνδυνες, δοκιμασίες που κατέληγαν στην αυτοκτονία.

Οι αστυνομικοί ανέκριναν τον Σιντόροφ για την απόπειρα αυτοκτονίας, μέσω πτώσης μπροστά από διερχόμενο τραίνο, μιας 13χρονης από το χωριό Γιετκούλ, ενώ προηγουμένως της είχε ζητήσει να χαράξει με ξυράφι στο μπράτσο της μια «μπλε φάλαινα» (απ’ όπου και το μακάβριο «παιχνίδι» πήρε το όνομά του).

Το κορίτσι σώθηκε, ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Σιντόροφ είχε δημιουργήσει δίκτυο με περισσότερα από 30 κορίτσια. Η ιδέα του ονόματος του παιχνιδιού προέρχεται από την τάση που παρουσιάζουν ορισμένες μπλε φάλαινες να αυτοκτονούν, κολλώντας στα αβαθή.

Ο Σιντόροφ αναμένεται να σταλεί στο Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια, προκειμένου να δικαστεί για το θάνατο μιας άλλης μαθήτριας ενώ υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει συλλάβει και τον φερόμενο ως «εμπνευστή» του «παιχνιδιού», 21χρονο Φίλιπ Μπουντέικιν.

topontiki.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου