Εάν πλένετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε, σταματήστε το αμέσως! Ο λόγος; Ανατί να εξοντώνετε βακτήρια και μικρόβια, τα πολλαπλασιάζετε.
Πώς συμβαίνει αυτό; Το νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να ξεπλύνετε, τόσο στα πουλερικά, όσο και στο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό και αρνί), πιθανότατα, δεν θα είναι αρκετά ζεστό για να σκοτώσει τα επιβλαβή βακτηρίδια.
Έτσι, με το να τα πλένετε το μόνο που πετυχαίνετε είναι να αναδιανέμετε τα βακτήρια στις επιφάνειες κουζίνας σας και ενδεχομένως, στα χέρια σας ή και σε άλλα τρόφιμα τα οποία θα ακουμπήσετε στην επιφάνεια που είχατε ακουμπήσει αυτά προηγουμένως. Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε τις πιθανότητες να εισέλθουν στον οργανισμό σας και να προκαλέσουν μόλυνση.
Πηγή:kontranews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου