Amfipoli News: ΤΩΡΑ ΠΙΤΣΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΕ… ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ! (βίντεο)

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ ΠΙΤΣΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΕ… ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ! (βίντεο)



Το Robot Pizza Company Zume μπορεί να δημιουργήσει… 372 πίτσες ανά ώρα χρησιμοποιώντας ‘Bots Bough’ και να το παραδώσει σε 4 λεπτά
Η συν-ιδρυτής της Zume, Τζούλια Κόλινς, έχει ήδη τους Pepe και Giorgio, δύο ρομπότ, σάλτσα πίτσας στη ζύμη και Marta, ένα άλλο ρομπότ, που απλώνει τη σάλτσα. Ο Bruno, ένας ρομποτικός βραχίονας, σηκώνει την πίτσα στο φούρνο. Η ζύμη γίνεται ακόμα από ανθρώπους. Αλλά τώρα που ο Zume έχει το doughbot, όπως το αποκαλούν, αυτό σημαίνει ότι το μόνο μέρος της διαδικασίας της συναρμολόγησης πίτσας που απαιτεί μια ανθρώπινη πινελιά είναι οι επικαλύψεις.
Ένα μεγάλο πιάτο ζύμης πίτσας πιθανότατα δεν μπορεί να αποδείξει μια τέλεια διαμορφωμένη ζύμη πίτσας κάθε εννέα δευτερόλεπτα, αλλά η ρομποτική πρέσα ζύμης πίτσα της εταιρίας της Καλιφόρνιας μπορεί να κάνει μια μεγάλη πίτα σε αυτό το ρυθμό που προκαλεί το χτύπημα.
Δαν. 12,4 Και συ, Δανιήλ, κλείσε αυτούς τους λόγους, σφράγισε το βιβλίον μέχρι του τέλους του καθωρισμένου καιρού. Τοτε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα διδαχθή και θα αυξηθή έτσι η γνώσις του θείου θελήματος».
Ζούμε σε μια εποχή που προχωράει τόσο γρήγορα στην τεχνολογία ότι έχουμε σταματήσει να δίνουμε προσοχή σε όλες τις αλλαγές. Μετά από εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν από την Amazon, η Google και άλλοι για να προωθήσουν την τεχνολογία ρομπότ, όπως αυτή ή όχι, πρόκειται να μοιραστούμε αυτόν τον πλανήτη και την καθημερινότητά μας με bots όλων των ειδών. Siri από την Apple πήρε την μπάλα τροχαίο με να πάρει τους ανθρώπους να απευθυνθούν σε μια μηχανή ως πρόσωπο, Alexa Amazon της και της Cortana της Microsoft έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Ο Tesla ξεκίνησε ήσυχα την επανάσταση με το αυτοκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, ακολουθούμενο από κάθε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων στη Γη. Εν ολίγοις, ρομπότ έχουν φτάσει να μας βοηθήσουν και σύντομα θα είναι υπεύθυνοι. Με αυτήν την τεχνολογική αναβάθμιση, η εταιρεία μπορεί να κάνει και να παραδώσει 372 πίτσες την ώρα.
Η βιομηχανία παροχής τροφίμων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς: Η συμβουλευτική εταιρεία McKinsey αναμένει ότι η αγορά για νέα παράδοση θα φθάσει τα 20 δισ. Ευρώ – 22,7 δισ. Δολάρια – μέχρι το 2025. Άλλες εταιρείες τεχνολογίας εργάζονται για τη μετατροπή της παράδοσης: Starship Technologies, εσθονική εταιρεία , Χρησιμοποιεί πεζοδρόμια DC για το πιλοτικό του πρόγραμμα ρομποτικής παράδοσης. Τα κυλιόμενα ρομπότ – είναι σχεδόν χαριτωμένα, όπως το WALL-E – παραδίδουν φαγητό για τους Postmates και τελικά η εταιρεία ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν και άλλες παραδόσεις courier για $ 1 ταξίδι.
Σε λίγο καιρό θα μας βάλουν να τρώμε και… μηχανικούς γλόμπους!

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου