Amfipoli News: Χανιά: Μεταξύ σοβαρού και αστείου έλυσε το οικονομικό της πρόβλημα - Χρυσές δουλειές στο Λονδίνο! (φωτό)

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Χανιά: Μεταξύ σοβαρού και αστείου έλυσε το οικονομικό της πρόβλημα - Χρυσές δουλειές στο Λονδίνο! (φωτό)


Όταν η Εύη Περουλάκη έφευγε από την Κρήτη για να σπουδάσει στο Λονδίνο, σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν. Πλέον η ίδια δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να επιστρέψει στα Χανιά...
Η Εύη Περουλάκη είναι απο τον Βατόλακκο, ξεκίνησε - μεταξύ σοβαρού και αστείου - να πουλάει σουβλάκια και τώρα έχει ουρές από κόσμο που περιμένει να το γευτεί. Πήγε στην Αγγλία το 1997 σπουδάζοντας εκεί, και το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της όπως λέει η ίδια. Η Εύη Περουλάκη με παρότρυνση του Άγγλου και φιλέλληνα συζύγου της κατάφερε να «δημιουργεί» ουρές έξω από τον κινητό πάγκο της στα κεντρικά του Λονδίνου, με τον κόσμο να περιμένει να γευτεί ένα αυθεντικό παραδοσιακό σουβλάκι και με την ίδια να δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει την επιτυχία της. Ένας βασικός παράγοντας που έφερε την αναγνώριση είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, μερικά εξ αυτών από τα Χανιά όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη, καθώς και ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος...
Αυτός που έδωσε την ώθηση στην Εύη ήταν ο σύζυγος της, έχοντας γευτεί το σουβλάκι των Χανίων, αναρωτιόταν ο ίδιος πως σε μια πόλη όπου ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, απουσίαζε το σήμα κατατεθέν του ελληνικού φαγητού. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια ελληνοκυπριακά εστιατόρια και σουβλατζίδικα αλλά σε λίγα από αυτά έβρισκες το αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι.
Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα. Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, το Shoreditch, Victoria, Canary Wharf , νότιο και ανατολικό Λονδίνο.

Με το γλυκό χαμόγελο της η Εύη Περουλάκη ζεσταίνει το «μουντό» Λονδίνο, προσελκύοντας πολύ κόσμο στο μαγαζί της, ανεξάρτητα από την καλή ποιότητα του φαγητού της. Πρόκειται για έναν κινητό πάγκο (pop - up Food Stall) δεν έχει δηλαδή καθημερινή βάση αλλά μετακινείται από μάρκετ, σε μάρκετ γύρω από το Λονδίνο. «Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε το μεσημέρι και φεύγουμε, πληρώνοντας ενοίκιο βέβαιά στους διοργανωτές του μάρκετ.»
''Από την αρχή είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και πολύς κόσμος δεν γνώριζε τι ήταν το σουβλάκι. Υπήρχανε φυσικά οι ξένοι που είχανε πάει στην Ελλάδα και το είχαν γευτεί και ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και ερχόντουσαν να φάνε. Αλλά υπήρχανε και πολλοί που δεν το ήξεραν και τους τράβαγε είτε η μυρωδιά είτε η περιέργεια για την μεγάλη ουρά. Έχουμε πάρα πολλούς πιστούς πελάτες τώρα πια που τους ξέρουμε χρονιά και με το μικρό τους όνομα. Θέλω να πιστεύω ότι 'εκπαιδεύσαμε' πολύ κόσμο να γνωρίσει και να αγαπήσει το σουβλάκι''.
''Πουλάμε αρκετά έτσι ώστε να καλύπτουμε τα υψηλά έξοδα του πάγκου (τα υλικά μας είναι Α ποιότητας και τα περισσότερα έρχονται από Ελλάδα, ενοίκιο και μισθούς Λονδίνου κτλ) και να έχουμε και εμείς εάν καλό βιοτικό επίπεδο. Τα σουβλάκια ξεκινάνε από £5. Στην Ελλάδα της κρίσης, όπως μας λέει η κ.Περουλάκη δύσκολα θα γυρνούσε, ειδικά τώρα που έχει στήσει το Souvlaki Street με τόσο πολύ προσωπική εργασία και κόπο, και έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία. Η αγάπη όμως για τα Χανιά είναι μεγάλη και προσπαθεί να τα επισκέπτεται κάθε χρόνο όπως μας λέει.
pronews.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου