Amfipoli News: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: «Τρεις φορές πρόεδρος πέντε απόπειρες δολοφονίας…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: «Τρεις φορές πρόεδρος πέντε απόπειρες δολοφονίας…» (ΒΙΝΤΕΟ)



Την πηγή πολλών από τα δεινά που ταλανίζουν τον πλανήτη αποκάλυψε στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στον Όλιβερ Στόουν  ο Βλάντιμιρ Πούτιν. 
Οι ΗΠΑ έχουν την ευθύνη για την άνοδο της Αλ Κάιντα και του Οσάμα Μπιν Λάντεν στον οποίο έδωσε όπλα για να στραφεί κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν ενώ ερχόμενος πιο κοντά στο σήμερα υποστήριξε ότι η CIA υποστήριξε τρομοκράτες στην Τσετσενία.
putinstone
«Η Αλ Κάιντα δεν είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων. Είναι αποτέλεσμα της δράσης των Αμερικανών φίλων μας. Όλα ξεκίνησαν από το Αφγανιστάν όπου οι Αμερικανοί υποστήριξαν διάφορα κινήματα του ισλαμικού φονταμενταλισμού για να πλήξουν τους Σοβιετικούς εκθρέφοντας την Αλ Κάιντα και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν »
Μάλιστα τόνισε με νόημα ότι η η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να προβλέψει ότι το σχέδιο θα γύριζε μπούμερανγκ. «Πάντα αυτό συμβαίνει. Οι Αμερικανοί εταίροι θα έπρεπε να το ήξεραν. Είναι λάθος τους «.
Ο ίδιος στη συνέχεια δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι ανοικτά ή συγκεκαλυμμένα χρηματοδότησαν ισλαμιστικές ομάδες στην Τσετσενία κατά τους δύο πολέμους. Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η  CIA είχε επαφές με αυτές τις ομάδες τις οποίες βάφτισε αντιπολίτευση.  Για το θέμα άσκησε πιέσεις τον Τζορτζ Μπους το νεότερο τον οποίο τον ρώτησε ανοικτά για το θέμα.
Αναφερόμενος στο σήμερα και στο που βρίσκονται οι αμερικανορωσικές σχέσεις είπε ότι αν η στρατηγική της Ρωσίας είναι να διαταράξει την οικονομία, να ρίξει την κυβέρνηση και να αποκτήσει πρόσβαση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο είναι κοντόφθαλμη.
Δεν παρέλειψε να ρίξει ένα καρφί ακόμα λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν την λανθασμένη αντίληψη ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να υποστούν συνέπειες με συνέπεια να κάνουν λάθη και να πέφτουν στην ίδια παγίδα συνεχώς.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου