Amfipoli News: Ολλανδοί επιστήμονες: «Μέχρι το 2070 θα ζούμε 125 χρόνια» – Αμερικανοί: «Αποκλείεται!»

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ολλανδοί επιστήμονες: «Μέχρι το 2070 θα ζούμε 125 χρόνια» – Αμερικανοί: «Αποκλείεται!»


Οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε περισσότερο από ευτυχείς αν καταφέρουμε να φτάσουμε στην ώριμη ηλικία των 100 ετών, αλλά μια νέα έρευνα αρχίζει να δείχνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν πολύ, πολύ μεγαλύτεροι, γράφει το NewMoney.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν τώρα ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου θα φτάνει τα 125 χρόνια έως το 2070, αν και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ξεπεράσει τα 122 χρόνια, ρεκόρ που ανήκει σε μια κατά συρροή καπνίστρια, τη Γαλλίδα Ζαν Καλμάν.

Συγκεκριμένα, Ολλανδοί ερευνητές προβλέπουν ότι μια γυναίκα θα είναι σε θέση να φτάσει τα 125 έτη στις επόμενες δύο γενιές και το πιθανότερο είναι ότι θα προέρχεται από την Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής του κόσμου, το οποίο αποδίδεται από τους επιστήμονες στη διατροφή που είναι πλούσια σε ψάρι και φτωχή σε κορεσμένα, αλλά και στο πολύ καλό σύστημα υγείας που απολαμβάνουν.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία των ειδικών του πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας και του Διεπιστημονικού Δημογραφικού Ινστιτούτου της Ολλανδίας, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature», αμφισβητείται από τους Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι πέρυσι υποστήριξαν ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου έχει ένα νοητό ταβάνι, αυτό των 115 ετών.

Μάλιστα, πρόσθεταν ότι οι πιθανότητες κάποιου να φυσήξει τα 125 κεράκια το 2070 είναι μία προς 20.000.

Οι Ολλανδοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που φτάνουν τα 100 είναι μια πολύ καλή ένδειξη για την πρόβλεψή τους.

«Ο πληθυσμός των αιωνόβιων αυξάνεται γρήγορα και ενώ οι πιθανότητες αυτοί να επιβιώσουν για περισσότερα χρόνια είναι χαμηλές, με τον αυξανόμενο πληθυσμό σίγουρα θα αυξηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Φάνι Γιάνσεν του πανεπιστημίου του Groningen.

Πηγή: tribune.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου