Amfipoli News: 30 μέρες πριν το εγκεφαλικό επεισόδιο, Το σώμα σας στέλνει αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια – Μην τα αγνοήσετε

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

30 μέρες πριν το εγκεφαλικό επεισόδιο, Το σώμα σας στέλνει αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια – Μην τα αγνοήσετε


Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι πολύ σοβαρά και μπορεί να έχουν απειλητικές για τη ζωή συνέπειες, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να αποφευχθούν έως και έναν μήνα πριν συμβούν, αν ξέρετε πώς να αναγνωρίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα σας.

Θα σας εξηγήσουμε τα ενδεικτικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και να σας βοηθήσουν να το αποτρέψετε.
Υπάρχουν δύο τύποι εγκεφαλικών επεισοδίων, τα ισχαιμικά και τα αιμορραγικά. Το πρώτο είναι το πιο συχνό και προκαλείται από τη στένωση ή τη θρόμβωση των αρτηριών που μεταφέρουν αίμα στον εγκέφαλο, ενώ το δεύτερο προκαλείται από αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μεταξύ των 5 κορυφαίων αιτιών θανάτου στις ΗΠΑ, γι’αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ασυνήθιστες αλλαγές στο σώμα σας και να ενεργήσετε αμέσως.

Εδώ είναι τα πιο κοινά πρώϊμα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου:
Δυσκολία στην αναπνοή
Αναπάντεχοι πόνοι
Λόξυγγας
Αλλαγές στη διάθεση
Παραισθήσεις
Λιποθυμία
Επιληπτικές κρίσεις
Ξαφνική αδιαθεσία
Ελαφριά ζαλάδα ή αδυναμία


*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
truelife.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου