Amfipoli News: Παραλλαγμένο κέικ πραλίνα με 3+ υλικά

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Παραλλαγμένο κέικ πραλίνα με 3+ υλικά


Περιγραφή

Το κλασσικό κέικ πραλίνα με τα 3 υλικά για όταν δεν έχετε αυγά αλλά έχετε πορτοκάλια και κάτι παραπάνω.

Τι χρειαζόμαστε:

2 φλυτζάνια πραλίνα φουντουκιού
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 βανιλίνες (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C πάνω- κάτω. Τοποθετούμε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το baking powder και τις βανιλίνες και τα προσθέτουμε στο μπολ με την πραλίνα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού κ ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή μίξερ. Επειδή το μείγμα δεν είναι πολύ αραιό προτιμήστε το σύρμα ή πολυμίξερ γιατί η ισχύς του μίξερ χειρός συνήθως δεν είναι αρκετή για να χτυπήσει καλά τέτοια μείγματα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 50 λεπτά χωρίς να ανοίγουμε τον φούρνο για να μην πέσει ο όγκος. Μόλις περάσει ο χρόνος δοκιμάζουμε με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ για να δούμε αν έχει ψηθεί. Αν δεν έχει ψηθεί, αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά κ ξαναδοκικάζουμε. Όταν είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη, το ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει τελείως το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, σιρόπι, παγωτό ή ότι άλλο προτιμούμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή δεν είχα αυγά, όπως λέει η κανονική συνταγή, έβαλα χυμό πορτοκαλιού για υγρό και πρόσθεσα την σόδα και το baking powder γιατί το αυγό βοηθάει το κέικ να φουσκώσει. Δεν έχω δοκιμάσει να παραλείψω τα τελευταία, οπότε δεν εγγυώμαι σωστό αποτέλεσμα σε περίπτωση που το κάνετε, αλλά επειδή βάζουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ίσως φουσκώσει και πάλι αρκετά.

Χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης και βγήκε ένα μαλακό και αφράτο κέικ με μαστιχωτή επιφάνεια. Ότι πρέπει για τους λάτρεις της σοκολάτας. Καλή επιτυχία!

Πηγή: sintagespareas.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου