Amfipoli News: Εντυπωσιακό: Ολοκληρώθηκε το κεντρικό τμήμα της μακρύτερης θαλάσσιας γέφυρας στον κόσμο, μήκους 55 χλμ. [εικόνες]

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Εντυπωσιακό: Ολοκληρώθηκε το κεντρικό τμήμα της μακρύτερης θαλάσσιας γέφυρας στον κόσμο, μήκους 55 χλμ. [εικόνες]


Ολοκληρώθηκε σήμερα η κατασκευή του βασικού τμήματος της μεγαλύτερης θαλάσσιας γέφυρας στον κόσμο που ενώνει το Χονγκ Κονγκ, το Τζουχάι και το Μακάο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές.
Οι εργασίες διήρκεσαν επτά χρόνια ενώ η γέφυρα θα ανοίξει στα τέλη του έτους, δήλωσε ο Τζου Γιονγκλίνγκ, διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών της γέφυρας.
Το βασικό τμήμα της κατασκευής έχει μήκος 29,2 χιλιομέτρων και αποτελείται από μια γέφυρα 22,9 χιλιομέτρων και μια υπόγεια σήραγγα 6,7 χιλιομέτρων. Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 55 χιλιόμετρα.
«Η γέφυρα πέρασε όλους τους μηχανολογικούς ελέγχους και θα την ετοιμάσουμε για δημόσια χρήση σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Τζου.
Ο Λιν Μινγκ, επικεφαλής μηχανολόγος της China Communications Construction Company, δήλωσε ότι κατά την κατασκευή υπήρξαν μεγάλες μηχανολογικές προκλήσεις. Χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα, που θα αρκούσαν για να κατασκευαστούν 60 Πύργοι Άιφελ, καθώς και 1,08 εκατ. κυβικά μέτρα τσιμέντου.
Η γέφυρα, που χαρακτηρίστηκε η «πλέον περίπλοκη τεχνολογικά», διασχίζει οδούς ναυσιπλοΐας. «Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε υποθαλάσσιους αγωγούς. Λόγω απειρίας, μας πήγε 96 ώρες να τοποθετήσουμε τον πρώτο αγωγό στον ωκεανό και πολλοί μηχανικοί και εργαζόμενοι κοιμήθηκαν ελάχιστα για τέσσερις συνεχείς ημέρες», δήλωσε ο Γιν Χαϊκίνγκ, επικεφαλής μηχανικός. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η γέφυρα με σχήμα Υ θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από το Χονγκ Κονγκ στο Τζουχάι από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά.
Βίντεο:



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου