Amfipoli News: 5 τρόποι να γυμναστείς ακόμα και όταν έχεις περίοδο!

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

5 τρόποι να γυμναστείς ακόμα και όταν έχεις περίοδο!



Η περίοδος όσο να πεις δυσκολεύει τη ζωή σου. Πονάς, νιώθεις άτονη, δεν έχεις κέφι. Γι αυτό και τις μέρες εκείνες αποφεύγεις τη γυμναστική. Κακώς...

Μάθε ότι η άσκηση, ακόμα και η ήπια, βοηθά στην καταπολέμηση των πόνων και μπουστάρει την ενέργεια και τη διάθεσή μας.

Τέρμα, λοιπόν, οι δικαιολογίες.

Παρακάτω παρουσιάζονται 5 ασκήσεις για 5 από τις πιο συχνές δικαιολογίες που χρησιμοποιείς όταν έχεις περίοδο.

«Νιώθω πιασμένη»: Πονούν τα κόκκαλά σου και άλλα τέτοια. Τεντώσου, δηλαδή κάνε stretching. Ούτε απαιτητικό ούτε δύσκολο. Θυμήσου να αναπνέεις σωστά και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα. Στην διάρκεια της περιόδου έχουμε περισσότερη προγεστερόνη, άρα είμαστε και πιο δυνατές.
14777.jpg 

«Έχω κράμπες και πονοκέφαλο»: Κάνε αερόμπικ. Θα απελευθερωθεί περισσότερη ενδορφίνη, άρα θα μειωθούν οι ενοχλήσεις σε κοιλιά, κεφάλι και πόδια. Επίσης, θα μειωθεί και το αίσθημα της δυσφορίας που νιώθεις!

«Έχεις πεσμένη διάθεση»: Σήκω χόρεψε κουκλί μου. Ο χορός καταπολεμά πάντα τη δυσάρεστη κατάσταση, μόνο χαμόγελα θα έχεις μετά από αυτό!

«Δεν κοιμάμαι καλά»: Διαλογίσου. Κάτσε στο κρεβάτι, χαλάρωσε, πάρε αναπνοές και μετά κάνε και λίγους κοιλιακούς. Εκεί, όπως είσαι στο κρεβάτι. Θα χαλαρώσει όλο σου το σώμα.

«Δεν μπορώ, έχω δουλειά»: Ε, ακόμα καλύτερα. Μπορείς να γυμναστείς στο γραφείο, στο σπίτι, πίσω από το ταμείο, στην κουζίνα και όπου αλλού βρίσκεσαι. Ένα τέταρτο το πολύ να σου πάρει και είναι και για το καλό σου!


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου