Amfipoli News: ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ, ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΕΥΡΩ, ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ, ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΕΥΡΩ, ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ



Η ιστορία της δήθεν ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι πολύ παλιά και επαναλαμβάνεται πάντα στο ίδιο αποτυχημένο μοτίβο, σύμφωνα με μια εκτεταμένη ανάλυσης του γνωστού δημοσιογράφου αναλυτή και διπλωμάτη, Timothy Bancroft-Hinchey, στην ρωσική εφημερίδα Pravda.
Όλοι τους, όπως και οι Ρωμαίοι παλαιοτέρα, είχαν χρησιμοποιήσει τα ίδια όμορφα και γοητευτικά σλόγκαν περί ενότητας της Ευρώπης, μια πατρίδα, ένας λαός, μια κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα ήταν, εισβολές βαρβάρων και σφαγές ανυπεράσπιστων λαών, αιματηροί κατακτητικοί πόλεμοι του Ναπολέων που σφραγίστηκαν από την αιματηρή σφαγή της γαλλικής υποχώρησης και το πιο χειρότερο, το Germany über Alles, που κατέληξε σε εκατομμύρια νεκρούς σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Χρειάστηκαν λίγα μόνο χρόνια στην κάθε περίπτωση για να καταστραφούν και να καταρρεύσουν με αιματηρό τρόπο κράτη και οικονομίες που για να κτιστούν απαιτήθηκαν δεκάδες χρόνια εντατικών προσπαθειών και κόπων.
Η αιτία ήταν πάντα πως η προσπάθεια αυτή γίνονταν σε λάθος βάση και η λάθος βάση ήταν ότι κάποιοι επιδίωκαν πάντα να επιβάλουν τα δικά τους πρότυπα σε βάρος άλλων λαών και προτύπων όπως στην περίπτωση της Γερμανίας που θέλησε να επιβάλλει τα δικά της πρότυπα σε άλλους λαούς, π.χ, στους Γερμανούς αρέσει να… «τρώνε λάχανο τουρσί», γιατί θα πρέπει αυτό να το επιβάλλουν και στους Έλληνες και γιατί οι Έλληνες θα πρέπει να δεχτούν αυτή την γερμανική συνήθεια ; Αυτό οι Γερμανοί δεν μπορούν να το καταλάβουν γι’ αυτό και οδηγούν για άλλη μια φορά την Ευρώπη στην κατάρρευση και στην καταστροφή.
Το χιτλερικό «Deutscland über Alles», δεν είναι παρά το σημερινό «Germany Rules the Waves». Δηλαδή με λίγα λόγια μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δημιουργεί αγορές μόνο για γερμανικά προϊόντα, θα επιβάλλει γερμανικές διατροφικές συνήθειες, γερμανικές αντιλήψεις για την ενέργεια και το κεφάλαιο και γερμανικό τρόπο ζώης που δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο ζωής των νότιοευρωπαίων και πολύ περισσότερο με το θρησκευτικό συναίσθημα που είναι τελείως διαφορετικό στους βόρειους από τους νότιους της Ευρώπης. Εδώ βέβαια θα προσθέσουμε και εμείς πως η Ορθοδοξία είναι άλλο ένα στοιχείο που ενόχλησε αυτούς της υποτιθέμενης ευρωπαϊκής ένωσης, λέγε ευρωπαϊκής δικτατορίας κάποιων εναντίων άλλων.
Η μεγάλη οικονομική κρίση του 2007 προκάλεσε το πρώτο τσουνάμι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την πλήρη αποτυχία του σημερινού φιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες της ανθρωπότητας. Και όμως κάνεις δεν έβαλε μυαλό και συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο με την ελληνική κρίση. Ο μεγάλος ένοχος, σύμφωνα με την ανάλυση του Timothy Bancroft-Hinchey, δεν είναι ο ελληνικός λαός σαν ο αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά οι αλλεπάλληλες στρεβλώσεις στο μυαλό των Γερμανών, ότι μπορούν να επιβάλλουν τα δικά τους πρότυπα σε τελείως διαφορετικά δεδομένα.
Η μόνη λύση σήμερα για την ελληνική κρίση είναι να αφεθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός να βρει την λύση στα προβλήματα του για τον ίδιο τον ελληνικό λαό και να σταματήσει αυτό το θέατρο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των «λύκων και των προβάτων», γιατί αν δεν σταματήσει έστω και στο πάρα πέντε, τότε η Ευρώπη θα ζήσει ξανά τις ήμερες του Ναπολέοντα και του Χίτλερ και αυτή την φορά θα είναι ίσως χειρότερες από όλες τις άλλες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου