Amfipoli News: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αφήνετε κάποιον άλλο να επιλέγει τη φωτογραφία προφίλ σας

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αφήνετε κάποιον άλλο να επιλέγει τη φωτογραφία προφίλ σας


Θέλετε να αλλάξετε τη φωτογραφία προφίλ σας στο Facebook αλλά δεν ξέρετε ποια πρέπει να πάρει τη θέση της; 

Μην ανησυχείτε, η λύση είναι απλή: Βάλτε κάποιον ξένο να διαλέξει για εσάς.

Μια νέα έρευνα από το University of New South Wales της Αυστραλίας προσπάθησε να αναλύσει η διαδικασία με την οποία οι άνθρωποι επιλέγουν τις φωτογραφίες προφίλ τους. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cognitive Research: Principles and Implications, έχει τίτλο «Choosing face: The curse of self in profile image selection» και έδειξε πως οι φωτογραφίες που επέλεξαν οι ίδιοι οι χρήστες είχαν λιγότερη απήχηση στους άλλους σε σχέση με φωτογραφίες που επέλεξαν γι' αυτούς ξένοι άνθρωποι.

Η έρευνα διεξάχθηκε με τον εξής τρόπο: 102 φοιτητές διάλεξαν δύο φωτογραφίες του εαυτού τους, μέσα από 12 προτεινόμενες, και εκτίμησαν ποια θα επέλεγαν για φωτογραφία προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, σε site για εύρεση συντρόφου και σε site για εύρεση εργασίας. Έπειτα, οι μαθητές επανέλαβαν τη διαδικασία, αυτή τη φορά επιλέγοντας μια φωτογραφία (μέσα από 12) για έναν ξένο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι φοιτητές είχαν την ικανότητα να επιλέξουν την κατάλληλη φωτογραφία για τους ξένους, για κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις. Στην πορεία, οι ερευνητές έδειξαν τις φωτογραφίες των φοιτητών σε ξένους που επιστράτευσαν διαδικτυακά, ζητώντας τους να τις αξιολογήσουν για κάθε μία από τις τρεις διαφορετικές πλατφόρμες που θα χρησιμοποιούνταν.

Η έρευνα ανακάλυψε πως οι φωτογραφίες των φοιτητών που επιλέχθηκαν από ξένους, είχαν σημαντικά μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο σε σχέση με τις φωτογραφίες που είχαν επιλέξει οι ίδιοι οι φοιτητές για τον εαυτό τους.

Ο Dr David White, επικεφαλής της έρευνας, εξηγεί:

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι ξέρουν πώς να επιλέξουν εικόνες προφίλ που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες διαδικτυακές περιπτώσεις και δημιουργούν θετικές εντυπώσεις στους ξένους: οι φωτογραφίες για site γνωριμιών είναι πιο ελκυστικές και οι επαγγελματικές φωτογραφίες περισσότερο κατάλληλες. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι βγάζουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άλλου μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αφού δουν μια φωτογραφία του προσώπου τους, οπότε τα αποτελέσματά μας έχουν σαφείς πρακτικές επιπτώσεις. Αν θέλετε να δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας, είναι λογικό να ζητήσετε από κάποιον άλλο να επιλέξει για εσάς τη φωτογραφία προφίλ σας».

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου