Amfipoli News: Η Κιβωτός της Διαθήκης – εξωγήινη κατασκευή ή θεϊκό αντικείμενο;

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η Κιβωτός της Διαθήκης – εξωγήινη κατασκευή ή θεϊκό αντικείμενο;



Οι αρχαίοι Ισραηλίτες έφτιαξαν την Κιβωτό της Διαθήκης σύμφωνα με το σχέδιο και την εντολή του Θεού. Πρόκειται για ένα ιερό κιβώτιο που λέγεται ότι προστατεύει τις Δέκα Εντολές μαζί με κείμενα από την Εβραϊκή Βίβλο, ένα δοχείο μάννα και τη ράβδο του Ααρών.
Η Κιβωτός της Διαθήκης είχε πολύτιμο ρόλο να παίξει στη σωτηρία του ανθρώπου.
Το Βιβλίο της Εξόδου λέει ότι ο Μωσαϊκός Νόμος περιέχει τις Δέκα Εντολές, που ο Θεός έδωσε στον Μωυσή στο όρος Σινά και η ημερομηνία λέγεται ότι είναι 1440 π.Χ.
Η Κιβωτός συνηθίζεται να συνδέεται με την Κιβωτό του Νώε. Έχει προταθεί ότι ο Νώε δεν διέφυγε μαζί με την οικογένειά του και δύο ζώα από κάθε είδος σε μια βάρκα. Αντίθετα, διέφυγε μέσα από την Καμπύλη της Διαθήκης στη Μεγάλη Πυραμίδα. Υπήρξε μια πλημμύρα στο παρελθόν στην οποία υπήρχε μια βάρκα, και έτσι κάποιοι λένε ότι η ιστορία για την Κιβωτό του Νώε ήταν εν μέρει κατασκευασμένη, ώστε να κρύψει το αληθινό νόημα της καμπύλης.
The Ark of the Covenant — Alien Device Or Divine Artifact? - Εικόνα5
Το πρώτο βιβλίο του Σαμουήλ Κεφάλαιο 3: 3 αποδεικνύει τις θεϊκές λειτουργίες της κιβωτού όταν λέει ότι η Κιβωτός μίλησε απευθείας στον Σαμουήλ.
Κάποιοι, όμως, υποστηρίζουν ότι η κιβωτός είναι μια εξωγήινη εφεύρεση. Ο παντοδύναμος Θεός δεν θα χρειαζόταν συσκευές για να επικοινωνήσει, για να καταστρέψει ή για να κάνει το οτιδήποτε.
The Ark of the Covenant — Alien Device Or Divine Artifact? - Εικόνα7
The Ark of the Covenant — Alien Device Or Divine Artifact? - Εικόνα9
Θεωρίες υποστηρίζουν ότι η Κιβωτός της Διαθήκης εκτός από μέσο τηλεπικοινωνίας είναι και ένα σύνθετο σύστημα παραγωγής ενέργειας.
Η εύρεση της Κιβωτού της Διαθήκης υπήρξε ο απώτερος στόχος των αρχαιολόγων και των τυχοδιωκτών και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ την έφερε στις μεγάλες οθόνες με την ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς και οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού». Μέχρι τώρα κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται η Κιβωτός ή εκείνοι που ξέρουν δεν λένε.
πηγη: apocalypsejohn.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου