Amfipoli News: Τεχνικές αποφόρτισης από το στρες

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Τεχνικές αποφόρτισης από το στρες


Οι ρυθμοί μας αυξάνονται όπως ακριβώς και οι στροφές που κάνουν τα γρανάζια σε ένα μηχάνημα. Συνταιριάζουμε τον τρόπο ζωής μας ...σύμφωνα με την τεχνολογία. Και λειτουργούμε ή μάλλον επιδιώκουμε να λειτουργούμε με την δυναμική ενός τέλειου μηχανήματος. Αυτή η επιδίωξη και η θέλησή μας να είμαστε αλάνθαστοι σε όλα μας προκαλεί στρες.

Η φύση του ανθρώπου αποτελείται από δύο μέρη τον εσωτερικό του κόσμο και την συνύπαρξή του με άλλα άτομα (κοινωνικό κομμάτι), αλλά και με την τεχνολογική εξέλιξη. Λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για τελειότητα σε όλα τα επίπεδα όλοι διακατέχονται πλέον από στρες. Είναι σπάνιο να είναι ένα άτομο ευχαριστημένο με όλους τους τομείς της ζωής του. Και επειδή έχει αυξηθεί η ανάγκη μας να είμαστε αλάνθαστοι, όπως είναι φαινομενικά τα μηχανήματα της μοντέρνας κοινωνίας, τόσο εμφανίζεται και το στρες. Το στρες έχει δυναμική παρουσία όταν κρίνουμε τον εαυτό μας, αλλά φοβόμαστε και να μην κριθούμε. Δεν υπάρχει όμως τίποτα ιδανικότερο από τη χαλάρωση και την απενοχοποίηση. Ένας άνθρωπος όταν αγχωθεί άλλωστε δεν είναι και ιδιαίτερα παραγωγικός.

Κάντε μία προσπάθεια να ρυθμίσετε τις αναπνοές σας

Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να αναπνέετε σωστά έτσι ώστε να οξυγονωθείτε και να αποβάλετε την πίεση που νιώθετε να συγκεντρώνεται σε κάποια σημεία στο σώμα σας. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι οι βαθιές εισπνοές και οι βαθιές εκπνοές.

Όταν εισπνέετε αφήστε τον αέρα να εισέλθει μέχρι όσο μπορείτε και θα το καταλάβετε γιατί φουσκώνει και η κοιλιά σας. Ύστερα πρέπει να εκπνεύσετε μέχρι ο αέρας να αδειάσει από την περιοχή της κοιλιάς έτσι ώστε να φύγει η εσωτερική ένταση. Μπορείτε να επαναλάβετε όσες φορές νιώθετε την ανάγκη. Με τους δικούς σας ρυθμούς αναπνοής θα ισορροπήσετε τους παλμούς της καρδιάς σας.

Διαβάστε

Το διάβασμα απαιτεί κάποια μορφή συγκέντρωσης όπως όλοι γνωρίζουμε. Στην περίπτωση που είναι κάποιος ιδιαίτερα αγχωμένος είναι καλό να προσπαθήσει να βρει ένα ήσυχο σημείο στο εσωτερικό του σπιτιού του. Όταν βρει το μέρος που θα νιώσει άνετα είναι κάλο να έχει απομακρύνει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και να εστιάσει σε ό,τι διαβάζει. Μπορεί αρχικά τα πρώτα 10 με 15 λεπτά να είναι δύσκολα, αλλά μετά θα βρεθεί η συγκέντρωση και θα πέσουν οι γρήγοροι παλμοί της καρδιάς. Καλό είναι να διαβάζει κανείς πιο ανάλαφρα πράγματα όπως μυθιστορήματα ή και ενημερωτικά άρθρα για υγεία ή για κάτι θετικό. Στις περιπτώσεις που έχουμε στρες δεν βοηθά να εισάγουμε στο μυαλό μας αρνητικές πληροφορίες.

Δοκιμάστε την άσκηση

Υπάρχει η πιθανότητα η πίεση που αισθάνεστε να είναι μεγάλη ή και σταδιακή που σας προκαλεί ένα γενικότερο δυσάρεστο συναίσθημα. Μπορείτε να πάτε για λίγο τρέξιμο και να κάνετε διατάσεις. Όταν δώσετε προσοχή στο σώμα σας και χαλαρώσετε το νευρικό σας σύστημα θα μπορέσετε να αποβάλετε την έντασή σας. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το τρέξιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε το γρήγορο περπάτημα. Και σίγουρα τινάξτε μερικές φορές τα χέρια και τα πόδια σας. Οποιαδήποτε άλλη άσκηση και αν κάνετε ή αν υπάρχει στο πρόγραμμά σας, να ξέρετε πως ό,τι και αν συμβαίνει θα διώξετε την ένταση από το σώμα σας.

Κάντε μικρά 10λεπτά διαλείμματα όσο μπορείτε

Μία πολύ όμορφη τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει είναι τα μικρά 10 λεπτά διαλείμματα. Προτεινόμενο είναι σε αυτό το χρόνο να μπορείτε να ξαπλώνετε και να κλείνετε τα μάτια σας (Μπορείτε να βάζετε και ξυπνητήρι). Δεν είναι απαραίτητος ο μεσημεριανός ύπνος πάντα, γιατί καμιά φορά μας κάνει υποτονικούς. Αντίθετα αυτό που προσφέρουν τα δεκάλεπτα διαλείμματα είναι λίγος χρόνος για τον εαυτό μας και έπειτα συνεχίζεται η ροή του προγράμματος μας με την ίδια ενέργεια που είχαμε και πριν.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μαθαίνουμε τι χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αποφορτιστεί. Με αυτό τον τρόπο μας φροντίζουμε και μας εκτιμάμε. 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου