Amfipoli News: Εγκυρες Πηγές: Η οργή του Εθνάρχη κατά Ανδρέα για τον φάκελο της Κύπρου

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Εγκυρες Πηγές: Η οργή του Εθνάρχη κατά Ανδρέα για τον φάκελο της Κύπρου


Μου έκανε εντύπωση η σπουδή της κυβέρνησης να διοργανώσει «παράτα» για τον φάκελο της Κύπρου, γι’ αυτό και σκάλισα λίγο το παρελθόν για να δω τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω από αυτά. Οι ειδήσεις στις οποίες έπεσα πάνω θα μπορούσαν να είναι άνετα για ημέρες πρωτοσέλιδο την εποχή των συνεδριάσεων της εξεταστικής, το 1986. Αναφέρομαι σε μια άγνωστη έκρηξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή (φωτό αριστερά) κατά του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και σε μια off the record εξομολόγηση του Γεωργίου Παπαδόπουλου (φωτό δεξιά) σε μέλος της επιτροπής, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
■ Πρόεδρος της επιτροπής για τον φάκελο της Κύπρου (είχε διατελέσει για το μεγαλύτερο διάστημα των εργασιών της) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μπασαγιάννης, παρότι στην αρχική της σύνθεση στη θέση του προέδρου είχε τεθεί ο Μάρκος Νάτσινας. Επικεφαλής της Ν.Δ. είχε οριστεί από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο αείμνηστος βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, με άμεσο συνεργάτη του τον σοβαρό βουλευτή Ροδόπης Στέλιο Μπλέτσα (συντάκτης του πορίσματος της Ν.Δ.). Ολα έβαιναν καλώς, μέχρι που οι βουλευτές της Ν.Δ. από ένα σημείο και μετά κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να ρίξει ευθύνες για τον Αττίλα 2 στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και να του χρεώσει... προδοσία! Ο Καραμανλής ήταν τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήδη και οι πασόκοι θεωρούσαν ότι μπορούσαν να τον πλήξουν.
■ Εγινε χαμός. Τρεις φορές επισκέφθηκαν τον Καραμανλή στο σπίτι του στην Πολιτεία οι βουλευτές της Ν.Δ. και μέλη της εξεταστικής επιτροπής και τον ενημέρωσαν. «Πρώτη φορά είδα τον Καραμανλή τόσο εξοργισμένο και τόσο θυμωμένο με τον Ανδρέα» μας είπε μέλος της επιτροπής και πρόσθεσε ότι «είχε πει πολλά “γαλλικά” που επιλέγω να μη θυμάμαι». Τελικώς, η Ν.Δ. αντέδρασε σθεναρά και το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να αναφέρει το όνομα «Καραμανλής» στο πόρισμά του. Γράφω «πόρισμά του» γιατί η Ν.Δ. κατέθεσε δικό της, το οποίο έγραψε στην οικία Παπακωνσταντίνου ο Στέλιος Μπλέτσας.
■ Μια λεπτομέρεια ακόμη: Στο διάλειμμα της πολύωρης εξέτασης Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε μεταφερθεί στη Βουλή με ελικόπτερο για λόγους ασφαλείας, βουλευτής της Ν.Δ. τον πλησίασε και τον ρώτησε: «Γιατί εσείς, αξιωματικός ων, πουλήσατε την υπόθεση;» Η απάντησή του ήταν κοφτή. «Θα ομιλήσω διά του τάφου», εννοώντας κάποια απομνημονεύματά του. Υπάρχουν άραγε;
■ Μία σελίδα για την εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αφιέρωσε χθες η «Αυγή», προβάλλοντας ασφαλώς την Ολγα Γεροβασίλη (φωτό αριστερά).
Φταίω εγώ τώρα να ανασύρω από το αρχείο μου δηλώσεις Τσίπρα που χαρακτήριζε περίπου «γερμανοτσολιά» τον Κωστή Χατζηδάκη, επειδή εφάρμοσε την ίδια εργαλειοθήκη του «νεοφιλελεύθερου» -έτσι τον έλεγαν τότε- ΟΟΣΑ; Φταίω;
■ Με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (φωτό αριστερά) τα βάζει εύκολα η φιλελεύθερη διανόηση που αγανακτεί με τη μετακίνησή της στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (φωτό δεξιά). Με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, όμως, που δεν θεωρούν βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας την πολύμηνη καθυστέρηση της μισθοδοσίας δεν έχουν κανένα θέμα και βεβαίως δεν το σχολιάζουν. Ο «νεοφιλελευθερισμός» της Ολομέλειας δεν ενοχλεί, ενοχλεί όμως η πρόεδρος.
■ Με την ευκαιρία. Η κυρία Θάνου δεν θα εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στον έκτο όροφο του πρώην υπουργείου Προεδρίας, απέναντι από τη Βουλή.
dimokratianews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου