Amfipoli News: Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα διαβάζει και θα γράφει στον εγκέφαλό μας

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα διαβάζει και θα γράφει στον εγκέφαλό μας


Ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie – Mellon έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω σε ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο μπορεί να διαβάζει σύνθετες σκέψεις, μελετώντας εγκεφαλικές σαρώσεις!!!
Όπως αναφέρεται, χρησιμοποιώντας δεδομένα τα οποία έχουν συλλεχθεί από Λειτουργικές Απεικονίσεις Μαγνητικού Συντονισμού (ΛΑΜΣ – fMRI), τροφοδοτούν τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, οι οποίοι εντοπίζουν τα δομικά στοιχεία που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να παράγει σύνθετες σκέψεις.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα έδειξε ότι ο αλγόριθμος μπορούσε να αποκωδικοποιήσει σε ποια σημεία και με ποιον τρόπο ο εγκέφαλος ενεργοποιούσε συγκεκριμένες σκέψεις, ενώ επεξεργαζόταν 240 σύνθετα συμβάντα (τα οποία σχετίζονταν για παράδειγμα με φυσική δραστηριότητα ή κοινωνική αλληλεπίδραση).
Κατανοώντας τον τρόπο ενεργοποίησης των σκέψεων αυτών, ο αλγόριθμος χρησιμοποίησε τις σαρώσεις για να προβλέψει τι σκέφτεται το άτομο και πότε, και να συνδέσει όλες αυτές τις σκέψεις σε μία πρόταση.
Με άλλα λόγια η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία συνεχώς αναπτύσσεται, θα μπορεί να διαβάζει σκέψεις των ανθρώπων. Όποιος μπορεί να διαβάζει, θα μπορεί όμως και να γράψει, μεταφέροντας στον εγκέφαλο συγκεκριμένες ιδέες.
Αυτό θα συμβεί, αν και εφόσον, οι άνθρωποι δεχτούν την εμφύτευση μονάδων στο εγκέφαλό τους, οι οποίοι, όπως θα έχει διαφημιστεί, θα τους προσφέρουν αυξημένες δυνατότητες και ικανότητες.
Το τυρί, πολλοί θα το δουν, την φάκα, ως είθισται, ελάχιστοι.
prisonplanet.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου