Amfipoli News: Βράζει μια πατάτα, την κόβει στην μέση και την βάζει στο ταψί. Όταν ολοκληρώσει την συνταγή της, θα σας τρέχουν τα σάλια!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Βράζει μια πατάτα, την κόβει στην μέση και την βάζει στο ταψί. Όταν ολοκληρώσει την συνταγή της, θα σας τρέχουν τα σάλια!


Λέγεται πως ο 4ος Κόμης του Sandwich, ένας Άγγλος αριστοκράτης του 18ου αιώνα, έβαζε να του σερβίρουν το κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί για να μην κολλάνε τα δάχτυλα του, ενώ έπαιζε χαρτιά. Πολύ έξυπνο – η αγάπη του για τον τζόγο δημιούργησε το σνακ που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.

Ωστόσο, στην παρακάτω συνταγή σας χαρίζουμε μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού σάντουιτς. Το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και ακόμα και οι πιο δύσκολοι θα ενθουσιαστούν!

Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):

-3 μεγάλες πατάτες
-1 κ.σ. Ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
-3 φέτες μοτσαρέλα
-1/4 φλιτζανιού κόκκινο πέστο
-3 φέτες ζαμπόν Serrano
-1/4 φλιτζανιού ρόκα
-λίγο βαλσάμικο ξίδι

Οδηγίες:

1. Ψήστε τις πατάτες, κόψτε τις στην μέση και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι. Κόψτε τις άκρες πριν περάσετε το εσωτερικό με λάδι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε την μοτσαρέλα μέσα στις άδειες πατάτες και ψήστε για 4 λεπτά στους 150.
2. Απλώστε το πέστο, διπλώστε το ζαμπόν πάνω σε 3 μισές πατάτες και μετά βάλτε την ρόκα. Ρίξτε ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι.
3. Βάλτε από πάνω τις άλλες 3 μισές πατάτες. Στηρίξτε τις με οδοντογλυφίδες και κόψτε τις σε πιο μικρά κομμάτια.

Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του σάντουιτς – και πολύ εύκολη. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά θέλετε μέσα!

Πηγή: fanpage.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου