Amfipoli News: Παγωμένος κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Παγωμένος κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες



Υλικά συνταγής

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα (78 γρ.)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κρύο γάλα
  • 310 γρ. (2 ½ φλ.) έτοιμη, κρύα σαντιγί 
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×13 εκ. και τη στρώνετε καλά (στη βάση και τα τοιχώματά της) με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει 6 εκ. περίπου περιμετρικά. 
  2. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη σκόνη της σοκολατένιας κρέμας στιγμής μαζί με το 1 ½ φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 2 λ μέχρι να πήξει. Προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κυκλικές, από κάτω προς τα επάνω, κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  3. Στρώνετε με μπισκότα τη βάση της φόρμας, σπάζοντας μερικά για να καλυφθεί πλήρως. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το 1/4 της σοκολατένιας κρέμας και από πάνω τοποθετείτε τις μισές φέτες μπανάνας. Πάνω από τις μπανάνες απλώνετε ομοιόμορφα άλλο 1/4 από τη σοκολατένια κρέμα.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία δηλ. τις στρώσεις: μπισκότα, 1/4 κρέμα, τις άλλες μισές φέτες μπανάνας και το υπόλοιπο 1/4 κρέμας . Τελειώνετε με μια στρώση μπισκότων. Καλύπτετε το γλυκό σας γυρίζοντας προς τα μέσα τη πλαστική μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 
  5. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε το παγωμένο γλυκό σας, αναποδογυρίζοντάς το σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη. Το καλύπτετε με τα υπόλοιπα 1 ½ φλ. σαντιγί στην επιφάνεια και στα τοιχώματά του, φροντίζοντας (προαιρετικά) να κάνετε σχέδια σαν κύματα με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού. Πασπαλίζετε την επιφάνειά του με μπόλικα θρυμματισμένα πτι μπερ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 
  6. Διατηρείτε το υπόλοιπο στη κατάψυξη, φροντίζοντας να το βγάλετε από τη κατάψυξη τουλάχιστον 15 λ πριν το σερβίρετε. 
Πηγή: newsone.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου