Amfipoli News: ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ(Βίντεο)

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ(Βίντεο)



Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Είναι γνωστό πώς στην Ινδία επικρατεί μια θρησκευτική αντίληψη ότι η γυναίκα ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ένα αρνητικό δημιούργημα για αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο συχνά όταν μια Ινδή γέννα κοριτσάκι να το πετάνε στα … σκουπίδια.



Αλλά το πιο φρικτό που συμβαίνει είναι στο τομέα των σεξουαλικού βιασμών και κακοποιήσεων. Όταν ένας άντρας βιάσει μια γυναίκα ή ακόμα και ένα κοριτσάκι, το δίκαιο είναι με το μέρος του και όλοι θα κατηγορήσουν όχι τον βιαστή αλλά την βιαζόμενη. Ακόμα και οι συγγενείς του θύματος θα ρίξουν το φταίξιμο στο θύμα και όχι στον βιαστή του.
Στην περίπτωση μας όμως, επειδή το πράγμα είχε κάπου ξεφύγει, είχαμε κυριολεκτικά μια επαναστατική κίνηση, που ανέτρεψε όλα τα παραδοσιακά δεδομένα.
Σε μια ινδική επαρχία στο χωριό Jalwe κοντά στο ρέμα ένας ασυνείδητος ο 30χρονος Mithun Hansda βίασε ένα 8χρονο κοριτσάκι και το σκότωσε. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι γυναίκες του χωριού μαζεύτηκαν όλες μαζί αγανακτισμένες και αποφάσισαν να αντιδράσουν στο φρικτό αυτό έγκλημα , αφού έψαξαν, βρήκαν το δράστη, τον συνέλαβαν, τον οδήγησαν στο χωριό τον έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του και τον έσυραν σε ένα σημείο όπου εκεί μια γυναίκα άρχισε να τον χτυπά με ένα ξύλο μέχρι θανάτου.


Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αίσθηση σε μια χώρα όπως η Ινδία όπου κυριαρχούν ασφυκτικά δαιμονικές θρησκευτικές παραδόσεις. Σημειωτέον ότι μόνο σε ένα χρόνο έχουν καταγραφεί επίσημα 34 000 περιπτώσεις βιασμών γυναικών.
Μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση της απέχθειας που επικρατεί στην Ινδία και σε άλλα κράτη όπως το Πακιστάν , Νεπάλ, ακόμα και στο Μπανγκλαντές. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.
Μια κοπέλα όταν γέννησε ένα κοριτσάκι αμέσως και χωρίς καλά καλά να αφαιρέσει τον ομφάλιο λώρο το πέταξε στα σκουπίδια. Εκεί βρέθηκε ένα σκυλί και τότε συνέβη το αναπάντεχο. Το σκυλί αντί να επιτεθεί στο νεογέννητο και να το αποτελειώσει ,κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και πήρε προσεκτικά το νεογέννητο και το οδήγησε σε κάποιο άλλο μέρος για να το δούνε οι άλλοι και να το σώσουν.

Θαυματουργή στιγμή, το έθαψαν ζωντανό και μόνο από θαύμα
Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε πως ένας πατέρας έθαψε την 10χρονη κόρη του ζωντανή , γιατί όπως έλεγε, ήθελε απεγνωσμένα έναν γιο και μισούσε τα κορίτσια. Η μητέρα έλειπε αλλά ευτυχώς το αντιλήφτηκαν οι γείτονες και το κοριτσάκι σώθηκε.


ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου