Amfipoli News: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗ G20! Τι κατάφερε να… κερδίσει ο Αμερικανός πρόεδρος

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗ G20! Τι κατάφερε να… κερδίσει ο Αμερικανός πρόεδρος


Η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Ιορδανίας στη νοτιοδυτική Συρία κράτησε όλη μέρα χθες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και αντάρτες.

Η πρώτη προσπάθεια ειρήνευσης είναι η πρώτη υπό τη νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, και έδωσε στον Τραμπ την ικανοποίηση μιας διπλωματικής νίκης στη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο την εβδομάδα που πέρασε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία, είπε ότι «επικράτησε ηρεμία» στη ΝΔ Συρία από την έναρξη της εκεχειρίας το μεσημέρι της Κυριακής (ίδια ώρα Ελλάδας, 12:00), παρά κάποιες παραβιάσεις. Αντίπαλες πλευρές αντάλλαξαν πυρά στην περιφέρεια Ντεράα και στην Κουνέιτρα κατά τα μεσάνυχτα, αλλά αυτό «δεν απείλησε την εκεχειρία», είπε ο διευθυντής του παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντουλραχμάν.

Ο ταγματάρχης Ίσαμ αλ Ράιες, εκπρόσωπος του συνασπισμού Νότιο Μέτωπο, το οποίο απαρτίζεται από ομάδες ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Δύση, είπε ότι μια «επιφυλακτική ηρεμία» συνεχίστηκε μέχρι το βράδι.

Εκπρόσωποι της ομάδας ανταρτών στην Κουνέιτρα και στην Ντεράα επίσης επιβεβαίωσαν ότι η εκεχειρία «κράτησε».

Χθες, ο Τραμπ είπε σε tweet του, «Η συριακή εκεχειρία φαίνεται να κρατεί καλά… Καλό!»

Σύμφωνα με Σύρο αξιωματούχο, η Δαμασκός ενέκρινε τη συμφωνία εκεχειρίας, και περιέγραψε τη σιωπή της κυβέρνησης ως «σημάδι ικανοποίησης». «Χαιρετίζουμε κάθε βήμα που θα θέσει τέλος σε πυρά και θα ανοίξει το δρόμο σε ειρηνευτικές λύσεις», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.


Πηγή: crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου