Amfipoli News: Τοστ αβοκάντο, η νέα τρέλα των millenians -Πόσα ξοδεύουν στις ΗΠΑ [εικόνες]

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Τοστ αβοκάντο, η νέα τρέλα των millenians -Πόσα ξοδεύουν στις ΗΠΑ [εικόνες]



Εγινε δημοφιλές χάρη στο Instagram. Αυτό το απλό και υγιεινό πιάτο έγινε σύμβολο της γενιάς των «millenials» της Αμερικής.
Το αβοκάντο εισήχθη στις ΗΠΑ, μαζί με άλλα εξωτικά προϊόντα, στη δεκαετία του 50. Σήμερα, η κατανάλωσή του ως σάλτσα για τοστ έγινε απόλυτη μόδα στους νέους Αμερικανούς. «Το advocado toast είναι ταυτόχρονα μια ιστορία αγάπης, μόδας και υπερβολής στους «millenials», καθώς και ένα  hashtag το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 400.000 φορές στο Instagram», αναφέρει το γαστρονομικό περιοδικό  Bon appetit. Οσοι θέλουν να έχουν επιτυχία στα social media δεν έχουν παρά να κάνουν ένα πράγμα: να hashtagάρουν την φωτογραφία τους κάθε φορά που τρώνε αυτό το τοστ με αβοκάντο, το οποίο λατρεύει η γενιά Υ.

Από πού έρχεται αυτή η υπερβολική αγάπη για το ψημένο ψωμί με αβοκάντο; Το 1993 ένας σεφ του Σίδνεϋ, ο Bill Granger, έφτιαξε πρώτος αυτή τη συνταγή με ψητό ψωμί και αβοκάντο σος που περιείχε πράσινο λεμόνι, αλάτι και λίγο τσίλι. Το τοστ φτάνει στην Αμερική στη δεκαετία του 2000, χάρη σε μια άλλη Αυστραλή της Νέας Υόρκης, την Chloe Osborne, η οποία έγινε σύμβουλος σεφ του café Gitane στο πιο σικάτο μέρος της Νέας Υόρκης, στο Greenwich Village.
Και το μενού του Cafe Gitane, για τους millenials:

Προτείνει στους πελάτες της μια φέτα ψητό ψωμί καλυμμένη με αβοκάντο και τσίλι. Απλό και υγιεινό, εκκεντρικό επίσης, το οποίο «μόλις έφθασε το Instagram το 2010, το έκανε σύμβολο της νέας γενιάς», γράφει το Bon appetit. «Ολοι οι εστιάτορες της πόλης άρχισαν να σερβίρουν τοστ με αβοκάντο, περιμένοντας να γίνουν διάσημοι στο Instagram» , έγραψε η Marian Bull, χρονογράφος γαστρονομίας στο GQ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Square, μιας εταιρείας που μελετά τις πληρωμές μέσω κάρτας, δεδομένα που δημοσίευσε το  Time magazine, οι νεαροί Αμερικανοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 900.000 δολάρια το μήνα για τοστ με αβοκάντο. Συγκριτικά, το 2014, το ποσό ανερχόταν στα 17.000 το μήνα.

Τον Μάιο του 2017, ο αυστραλός εκατομμυριούχος Tim Gurner είχε προκαλέσει σάλο στην εκπομπή  60 minutes, λέγοντας ότι οι νέοι δεν μπορούν πια να αγοράσουν ούτε ένα σπίτι γιατί έχουν χλιδάτα γούστα στο φαγητό. «Οταν προσπαθούσα να αγοράσω το πρώτο μου σπίτι δεν ξόδευα 15 δολάρια για να αγοράσω τοστ με αβοκάντο και 4 καφέδες με 4 δολάρια τον ένα», είχε δηλώσει.
Οι επιθέσεις που δέχτηκε από τους millenials ήταν τρομερές:
Πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου