Amfipoli News: 15 απλά πράγματα που κάνεις κάθε μέρα και γίνεσαι δυστυχισμένος

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

15 απλά πράγματα που κάνεις κάθε μέρα και γίνεσαι δυστυχισμένος


Αν κάνεις συχνά τα παρακάτω είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθείς κατεθλιμμένος, χάλια άχρηστος και τιποτένιος. Μπορεί να έχεις μεγαλώσει με γονείς που τα έκαναν κι αυτοί σε σένα ή στον εαυτό τους και τα έχεις μάθει  απο αυτούς, πάντως πλέον τα κάνεις ο ίδιος σε σένα. Τα καλά νέα, είναι ότι μπορείς να τα αλλάξεις, όταν τα συνειδητοποιήσεις.
1. Έχεις αφιερώσει τη ζωή σου στο να ικανοποιείς τους γύρω σου
Δυστυχώς αυτό σε κάνει να τρέχεις και να μη φτάνεις, και ποτέ κάνεις δεν θα είναι ευχαριστημένος, γιατί τους έχεις όλους κακομάθει. Καλύτερα να αφοσιωθείς στο να ικανοποιείς πρώτα τον εαυτό σου, ειδικά αν είσαι ιδιαίτερα δοτικός άνθρωπος. Επίσης αν δεν εκτιμούν όσα κάνεις, διάλεξε μια φιλανθρωπική ή άλλη οργάνωση να βοηθήσεις, μέρος οπού τα ταλέντα σου θα εκτιμηθούν δεόντως και θα αναγνωριστεί η προσπάθεια σου.
 2. Συγκρίνεις τον εαυτό σου συνεχώς με τους άλλους
Ο καθένας είναι μοναδικός και έχει τον δικό του δρόμο.  Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου, με οποιονδήποτε άλλον, θα σου φέρει μόνο δυστυχία, αίσθηση αποδυνάμωσης και αχρηστίας. Μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου, με τις μοναδικές δικές σου ικανότητες  και ελατώματα. Προτίμησε να εμπνέεσαι απλώς από όσα κάνουν οι άλλοι, για να κάνεις κι εσύ παρόμοια, όχι να συγκρίνεσαι μαζί τους.
3. Διατηρείς στο περιβάλλον σου τοξικούς ανθρώπους
Έχεις αρνητικούς ανθρώπους γύρω σου, που αντί να σε βοηθούν, σε κριτικάρουν, δεν σε σέβονται ή σε κάνουν να αισθάνεσαι μη αρκετός? Αυτό από μόνο του μπορεί να σου προκαλέσει πολύ άσχημα συναισθήματα, μετά από κάθε συνάντηση μαζί τους. Καιρός για αποτοξίνωση από αυτούς. Διάλεξε προσεκτικά άτομα θετικά και αισιόδοξα γύρω σου, να σε στηρίζουν και να ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα. Αν δεν έχεις προς το παρόν, τέτοια άτομα,  δες βίντεο η διάβασε βιβλία αξιολόγων ανθρώπων, είναι κι αυτό ένας τρόπος να περιβάλλεις τον εαυτό σου με θετικά άτομα, μέχρι να έρθουν  στη ζωή σου, τα πραγματικά.
4. Δεν λογαριάζεις τις μικρές καθημερινές στιγμές χαράς και ευτυχίας
Το να μην λογαριάζεις τις μικρές καθημερινές χαρές, όπως κάτι που σου πήγε καλά, μια ευχάριστη στιγμή στη φύση,  κάτι που μοιράστηκες με κάποιον και αλλά τόσα, σου δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης σταθερής βάσης και σε εμποδίζει να προχωρήσεις.
5. Δεν εστιάζεις σε όσα έχεις αλλά μόνο σε όσα δεν έχεις
Περιμένεις το τέλειο από τον εαυτό σου και είσαι ο αυστηρότερος κριτής? Συγχαρητήρια τα έχεις θαλασσώσει. Η ζωή δεν είναι μια κούρσα, ούτε παίρνει κάτι οποίος είναι ο πιό τέλειος. Ο καθένας έχει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες, και χρειάζεται να μάθει να εκτιμά ακόμα και  τα βασικά που έχει προκειμένου αυτά να αποτελέσουν αυτά,  τη βάση για να αποκτήσει και αλλά.
6. Δραματοποιείς τα δυσάρεστα της κάθε μέρας
Όταν γίνεται κάτι αρνητικό, το κάνεις τεράστιο στο κεφάλι σου και φέρνεις την καταστροφή, χρησιμοποιώντας το? Κόλλησες στην κίνηση, και αντί να το ξεπεράσεις, είσαι πυρ και μανία όλη μέρα με το κυκλοφοριακό, που θα συνεχίσει να υπάρχει και αύριο? Γεμίζεις έτσι το κεφάλι σου, με πολλά αρνητικά και δεν υπάρχει χώρος, για πρόοδο η ευτυχία. Αν σε ενοχλέι κάτι λάβε δράση.
7. Επικεντρώνεσαι στα αρνητικά
Στην κάθε σου μέρα, συμβαίνουν εκατοντάδες μικρά πράγματα, το να επικεντρωθείς στα θετικά αντί για τα αρνητικά, και το να δεις τα αρνητικά σαν απλά θέματα προς επίλυση, θα σε βοηθήσει να προοδεύσεις
8. Δουλεύεις τόσο πολύ που δεν ζείς
Αν έχεις μια δουλειά με πάρα πολλές ώρες, προκειμένου να κερδίσεις χρήματα , μια δουλειά που δεν σου αφήνει χρόνο για να ζήσεις, να έχεις σχέσεις,  φίλιες και να είσαι υγιής, σκέψου έναν τρόπο να αρχίσεις σιγά σιγά να ψάχνεις μια πιο δημιουργική δουλειά, που θα σου αφήνει χρόνο ζωής.
9. Δεν ασχολείσαι με την αυτοεξέλιξη σου
Αν έχεις βολευτεί με ότι είσαι, και έχεις αφαιρέσει από τον εαυτό σου την ελπίδα να αλλάξει, και να γίνει το καλύτερο που μπορείς να είσαι, να ξέρεις ότι δεν ζείς, αλλά επιβιώνεις ψυχικά. Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει την αυτοεξέλιξη σου.
10. Δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου
Τα λάθη είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει σε αυτή τη ζωή, γιατί είναι φανταστικές ευκαιρίες να μάθουμε για τον εαυτό μας πράγματα, και αν τα δούμε απλά, σαν κάτι που θέλει διόρθωση χωρίς καμμιά αυτοκατηγορία, θα προοδεύσουμε γρήγορα. Αν βλέπεις τα λάθη σου σαν κάτι τρομερό, τότε είσαι πολύ απασχολημένος το να κατηγορείς τον εαυτό σου καιδεν έχεις χρόνο ή διάθεση να τον βοηθήσεις να μάθει πραγματικά και να διορθωθεί.
11. Δεν τρέφεσαι υγιεινά και δεν ασκείσαι
Το να ζείς υγιεινά, με μια διατροφή χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα, κυρίως με ζωντανή οργανική τροφή, και να ασκείσαι κάθε μέρα όσο μπορείς, είναι μια εξαιρετική συνταγή υγείας και ταυτόχρονα κινητοποιεί και κάποιες ορμόνες  όπως η σεροτονίνη και η αδρεναλίνη, που θα σε κάνουν να αισθανθείς υπέροχα.
12. Συντηρείς κάποια εξάρτηση
Αν πίνεις, καπνίζεις, ή κάνεις κάτι άλλο που αποτελεί εξάρτηση, στην ουσία επιβαρύνεις τον εαυτό σου ψυχικά, και του δίνεις κάτι που θα σε ικανοποιήσει προσωρινά μόνο,  φέρνοντας σου προβλήματα  και δυστυχία στο μέλλον.
13. Μιλάς στον εαυτό σου πολύ άσχημα
Όταν μιλάς μέσα σου, στον εαυτό σου κάθε μέρα, είσαι ευγενικός μαζί σου, όπως είσαι με τους φίλους σου ή σου φωνάζεις, σε υποτιμάς και σου μιλάς περιφρονητικά? Μήπως κάνεις διακρίσεις, και φέρεσαι καλά μόνο στους άλλους, κι εσένα σε κακοποιείς? Μετά πως περιμένεις να αισθάνεσαι καλά?
14. Δεν κάνεις όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που σε ευχαριστούν
Με το να σου στερείς μικρές στιγμές ευχαρίστησης, βρίσκοντας δικαιολογίες για να μην βγείς να κάνεις όσα θέλεις, ή να μην συναναστραφείς με άτομα που σου αρέσουν ή να κάνεις όσα ονειρεύεσαι, σε καταδικάζεις στη δυστυχία.
15. Δεν σε αγαπάς, περιμένεις να σε αγαπήσουν άλλοι πρώτα
Δυστυχώς δεν πάει έτσι. Ίσως να μη σε αγάπησαν αρκετά στη ζωή σου μικρό, αλλά τώρα πια μόνο εσύ μπορείς να το διορθώσεις αυτό, και να προσφέρεις στον εαυτό σου την πιο αγνή αγάπη. Αυτήν που δίνεις συνεχώς τους άλλους, πολλές φορές και χωρίς να τη ζητήσουν, και ίσως και να μην την εκτιμούν. Δώσε την λοιπόν σε σένα, που την χρειάζεσαι.
Για σκέψου? Ποσά από αυτά κάνεις? Αν τα κάνεις όλα και κάθε μέρα σίγουρα αισθάνεσαι βαθιά κατάθλιψη.
Ασημίνα Κουλουκούρη - Κλινική Ψυχολόγος

akouloukouri.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου