Amfipoli News: Υπάρχει θεραπεία για τη φαλάκρα; Κι όμως ναι…

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Υπάρχει θεραπεία για τη φαλάκρα; Κι όμως ναι…


Χάπια, σαμπουάν, σταγόνες και ένα σωρό άλλα προϊόντα έχουν βαλθεί να θεραπεύσουν την φαλάκρα, που ταλαιπωρεί το 70% των ανδρών παγκοσμίως. Υπάρχει θεραπεία; Η απάντηση είναι ναι…

Από τις κλασικές θεραπείες με προσθήκη μαλλιών και προϊόντα περιποίησης, μέχρι αντισυμβατικές και σπιτικές μεθόδους, όπως είναι τα…κρεμύδια, η φαλάκρα πλέον έχει λύσεις.
Θεραπείες από σπίτι
Πριν προβείτε σε ριζοσπαστικές λύσεις, που περιλαμβάνουν χειρουργικό νυστέρι, καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά σε πιο …σπιτικές συνταγές.
Πολύ τρίψιμο…
Πολλοί ισχυρίζονται, ότι είναι απαγορευτικό να «τρίβετε» το τριχωτό της κεφαλής σας γιατί αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Άλλοι πάλι θεωρούν, ότι το έντονο τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής με τα δάχτυλα και μετά το πλύσιμο των μαλλιών με κρύο νερό είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης και θεραπείας.
Ο λόγος είναι, ότι όταν το τριχωτό της κεφαλής τρίβεται δυνατά, δημιουργείται θερμότητα στην περιοχή και ενεργοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες, άρα και η κυκλοφορία του αίματος στην πάσχουσα περιοχή, κάνοντας τα μαλλιά να μεγαλώνουν.
Η θεραπεία του μαρουλιού
Το μαρούλι θεωρείται μία λύση στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Ένα μίγμα μάλιστα, μαρουλιού και χυμού από σπανάκι πιστεύεται ότι βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη των μαλλιών, εάν χρησιμοποιείται καθημερινά. Μισό λίτρο από αυτό το μίγμα την ημέρα είναι μία αρκετά καλή και κυρίως φτηνή θεραπεία.
Μουστάρδα με χέννα
Το λάδι της μουστάρδας και τα βρασμένα φύλλα της χέννας είναι μία ακόμα σπιτική θεραπεία. Βράστε περίπου 250 ml ελαίου μουστάρδας και ξεκινήστε να προσθέτετε σταδιακά περίπου 60 γραμμάρια φύλλα χέννας. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και κάντε μασάζ στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα.
Η μέθοδος της καρύδας
Η εφαρμογή με γάλα καρύδας σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το μασάζ στις ρίζες των μαλλιών είναι επίσης ευεργετική στη θεραπεία κατά της απώλειας μαλλιών. Το συγκεκριμένο γάλα θρέφει τα μαλλιά και συμβάλει στην ανάπτυξή τους.
Κρεμμύδι, το ευεργετικό
Για τους πιο παραδοσιακούς, υπάρχει η θεραπεία του κρεμμυδιού, η οποία ενδείκνυται για περιπτώσεις μερικής φαλάκρας. Τρίψτε τα κρεμμύδια πρωί και βράδυ στην πληγείσα περιοχή, ώσπου να κοκκινίσει ελαφρώς. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε και τραυματιστείτε. Έπειτα απλώστε μέλι για να ολοκληρώσετε τη θεραπεία.
Για ελίτ… καταστάσεις
Η καθημερινή εφαρμογή του εξευγενισμένου ελαίου καρύδας, αναμεμειγμένο με νερό και χυμό λάιμ στο τριχωτό της κεφαλής, θεωρείται ότι προλαμβάνει την απώλεια των μαλλιών, ενώ η εφαρμογή χυμού από κόλιανδρο είναι επίσης μία ακόμα εναλλακτική …αντισυμβατική μέθοδος. Εάν μάλιστα επιθυμείτε πλούσια κόμη ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε την τακτική χρήση καστορέλαιου.
Μαϊντανός, ο θαυματουργός
Το λάδι μαϊντανού, είναι η ιδανική θεραπεία για την τριχόπτωση αλλά και για υγιή, ζωντανή και σφριγηλή επιδερμίδα. Η καθημερινή χρήση, του συγκεκριμένου ελαίου, βοηθά στην γρήγορη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και στην ενυδάτωση του δέρματος.
Συμβατικές λύσεις ιατρικής φύσης
Φαρμακευτική αγωγή
Πολλοί ισχυρίζονται, ότι η εφ΄ όρου ζωής χρήση φαρμάκων, όπως είναι η φιναστερίδη και η μινοξιδίλη σταματούν σε ποσοστό 80-85% την τριχόπτωση και επιτυγχάνουν κατά 60-65% την επανεμφάνιση τριχοφυΐας. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι πρόκειται για έναν αστικό μύθο.
Η φιναστερίδη χορηγείται σε μορφή χαπιών, που πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά. Αρκετοί από όσους τη χρησιμοποιούν έχουν παρατηρήσει μερική επιβράδυνση του ρυθμού απώλειας των τριχών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν παρουσιαστεί και νέες τρίχες. Οι αρμόδιοι οργανισμοί υγείας προειδοποιούν ωστόσο, ότι σε σπάνιες εξαιρέσεις έχει παρατηρηθεί μειωμένη σεξουαλική όρεξη και λειτουργία, αν και σε άλλες η φιναστερίδη έχει «κατηγορηθεί» για καρκίνο του προστάτη.
Η μινοξιδίλη, από την άλλη, υπάρχει σε μορφή υγρού και αφρού και πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά στο κρανίο, τρίβοντας το προϊόν στην πληγείσα περιοχή. Πολλοί ισχυρίζονται, ότι έχουν δει να ξαναβγαίνουν τρίχες, αλλά αυτό μετά από τουλάχιστον 12 εβδομάδες χρήσης. Στις παρενέργειες περιλαμβάνονται ο ερεθισμός του κρανίου και περιστασιακή ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε παρακείμενες περιοχές του μετώπου ή του προσώπου.
Με τη βοήθεια της χειρουργικής
Η πιο κοινή μορφή φαλάκρας είναι η απώλεια τριχών στην κορυφή του κεφαλιού. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα μαλλιά, που σας έχουν απομείνει.
Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται μικροσκοπικά «βύσματα» του δέρματος, το καθένα από τα οποία περιέχει μερικές τρίχες από το πίσω μέρος ή τα πλάγια του τριχωτού της κεφαλής σας. Τα «βύσματα» αυτά στη συνέχεια εμφυτεύονται στο φαλακρό τμήματα του τριχωτού της κεφαλής σας. Ωστόσο, μπορούν να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες μεταμόσχευσης, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπως η κληρονομική φαλάκρα, η οποία εξελίσσεται με το χρόνο.
Η μείωση του …κρανίου, από την άλλη, είναι μία διαδικασία, όπου αφαιρείται χειρουργικά το φαλακρό τμήμα του κεφαλιού. Αφού αφαιρεθεί το άτριχο μέρος, το «κενό» τμήμα καλύπτεται με το τριχωτό μέρος.
Ωστόσο, οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της φαλάκρας είναι αρκετά ακριβές και επίπονες, ενώ στους πιθανούς κινδύνους κατατάσσονται οι μολύνσεις και οι ουλές.
Περούκες και ποστίς
Αν πάλι δεν είστε άτομο των δρατικών λύσεων ή πολύ απλά δε θέλετε να καθίσετε στο χειρουργικό κρεβάτι, υπάρχει η εναλλακτική της περούκας ή του ποστίς, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της φαλάκρας, είτε αυτή είναι μόνιμη είτε προσωρινή. Οι φυσικές περούκες είναι πλέον διαθέσιμες στο εμπόριο σε τεράστια ποικιλία και άριστη ποιότητα.
Εναλλακτικές θεραπείες
Οι σύγχρονες εναλλακτικές θεραπείες κάνουν λόγω για την αρωματοθεραπεία, τον βελονισμό και το ειδικό μασάζ. Μέθοδοι που φημολογείται ότι συμβάλουν στην πρόληψη και θεραπεία της φαλάκρας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις που να το επιβεβαιώνουν.
Αλλά, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για την θεραπεία που θα ακολουθήσετε, είτε αυτή είναι με σπιτικές συνταγές είτε με χειρουργική επέμβαση, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος έχει τις ιατρικές γνώσεις για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι προκαλεί απώλεια των μαλλιών σας και ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία.
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου