Amfipoli News: Νόστιμο και εύκολο γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα βύσσινο!

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Νόστιμο και εύκολο γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα βύσσινο!


Καλοκαίρι είναι και η ανάγκη μας για γλυκό παραμένει. Το θέμα είναι ότι ψάχνουμε πιο ελαφριές επιλογές μιας και θέλουμε να ευχαριστηθούμε το γλυκάκι μας και δε θέλουμε να μας πέσει βαρύ. Έτσι, λοιπόν, η συνταγή της ημέρας είναι νόστιμο γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα βύσσινο.
Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο και με λίγα υλικά. Είναι ταυτόχρονα και υγιεινό μιας και έχει σαν βάση του το γιαούρτι. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά.
Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα βύσσινο
giaourtogliko me marmelada fraoula
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 700γρ. γιαούρτι πλήρες
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαρμελάδα βύσσινο
Εκτέλεση:
krema galaktosgiaourti plireszaxari gia giaourtogiko
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτύπα το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Ανακάτεψε τα μέχρι να γίνει ένα ωραίο κρεμώδες μείγμα. Αν γενικά σου αρέσουν τα γλυκά να είναι έξτρα γλυκά μπορείς να βάλεις αντί για μισή, μια κούπα ζάχαρη. Προσωπικά, η μισή κούπα είναι τόσο όσο χρειάζεται.
giaourtogliko step 3pti mper se pirex step 1marmelada visino
Αφού χτυπήσεις το μείγμα με το γιαούρτι, πάρε ένα πυρέξ και τα πτι-μπερ και ξεκίνα να στρώνεις. Αφού καλύψεις τον πάτο με μπισκότα, ρίξε τη μισή γέμιση. Στρώσε άλλη μια φορά πτι-μπερ και έπειτα ρίξε την υπόλοιπη γέμιση. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, άπλωσε από πάνω την μαρμελάδα βύσσινο και σέρβιρε! Το γλυκό σου είναι πανέτοιμο.
Bonus Tips:
Θα μπορούσες να απλώσεις τη μαρμελάδα από την αρχή, αλλά μερικές φορές είτε δεν κάθεται καλά από πάνω από το γιαούρτι, είτε σαν να μουλιάζει κάπως. Αν πιστεύεις ότι θα σου πετύχει κάνε το. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το βύσσινο μπορείς να επιλέξεις όποια άλλη μαρμελάδα ή και γλυκό του κουταλιού.

Πηγή: athensmagazine.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου