Amfipoli News: Τα ανεκτίμητα δώρα που σας προσφέρει το παιδί σας και ίσως δεν γνωρίζατε

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Τα ανεκτίμητα δώρα που σας προσφέρει το παιδί σας και ίσως δεν γνωρίζατε


Το παιδί σας είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα αποκτήσετε ποτέ. Από τη στιγμή που θα το κρατήσετε στην αγκαλιά σας, ο κόσμος σας θα αποκτήσει νόημα.

Μην νομίζετε όμως ότι μόνο εσείς θα του προσφέρετε όλο σας το «είναι». Ακόμα και αν είναι τόσο μικρό έχει να σας προσφέρει κάποια δώρα, τα οποία είναι τόσο πλούσια που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.

Ανεπιφύλακτη αγάπη
Από τη στιγμή που θα γεννηθεί θα είστε το κέντρο του κόσμου για το παιδί σας. Σας δίνει την αγάπη του ανεπιφύλακτα και χωρίς αντάλλαγμα. Θα σας εκδηλώνει αυτή την αγάπη με διαφορετικούς τρόπους καθώς μεγαλώνει, χαρίζοντάς σας τα πρώτα του χαμόγελα ή αργότερα τις κατασκευές του. Η αγάπη του παιδιού σας δηλώνει θαυμασμό, στοργή, αφοσίωση και μια έντονη επιθυμία να σας ευχαριστήσει.

  • Απόλυτη εμπιστοσύνη
Στα μάτια του παιδιού σας είστε υπερήρωες, ανίκητοι, ικανοί να κάνετε τα πάντα! Η αλήθεια είναι πως θα νιώσετε και εσείς σαν υπερήρωες όταν θα αρχίσει να εκδηλώνει αυτή την εμπιστοσύνη. Θα ησυχάζει όταν είναι κοντά σας, θα καταφεύγει σε εσάς όταν έχει πρόβλημα και θα σας δείχνει με περηφάνεια όταν θα λέει «αυτή είναι η μαμά μου και ο μπαμπάς μου».
  • Τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης
Αποκτώντας ένα παιδί έχετε τη μοναδική χαρά να ξαναζήσετε την παιδική σας ηλικία. Προφανώς και δεν μπορείτε να ξαναγίνετε παιδί, αλλά μέσω του παιδιού σας μπορείτε να συμμεριστείτε τον ενθουσιασμό του καθώς εξερευνά τον κόσμο γύρω του και να ανακαλύψετε δεξιότητες και ταλέντα που δεν είχατε φανταστεί ότι έχετε. Θα νιώσετε την ανάγκη να συμμετέχετε και εσείς στις συναισθηματικές του εμπειρίες ανακαλύπτοντας τρόπους έκφρασης και ικανότητες που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε αυτοπεποίθηση σαν γονέας, απέναντι σε νέες προκλήσεις που έρχονται.
  • Το αποκορύφωμα της συγκίνησης
Μέσω του παιδιού σας θα νιώσετε τη χαρά, την περηφάνεια, την αγάπη, την συγκίνηση ακόμα και την απογοήτευση, το θυμό και την ανησυχία, σε νέες διαστάσεις. Καθώς το παιδί μεγαλώνει θα βλέπετε πως θέλει να είναι ανεξάρτητο. Το ίδιο παιδί που στα τρία του χρόνια χόρευε μαζί σας και δεν σας άφηνε το χέρι ούτε λεπτό, μπορεί στα τέσσερά του να περάσει μια περίοδο επανάστασης και ενεργητικότητας που θα σας εκπλήξει. Οι αντιφάσεις αυτές εκφράζουν την αγάπη του σε στο πρόσωπό σας και δείχνουν ότι μεγαλώνει.
Για εσάς τους γονείς η πρόκληση είναι να αποδεχτείτε ότι μεγαλώνει, να αναγνωρίσετε όλα τα συναισθήματα που το παιδί σας εκδηλώνει, καθώς και τα δικά σας καινούρια συναισθήματα που βιώνετε και να τα αξιοποιήσετε ώστε να του προσφέρετε σταθερή καθοδήγηση.
mothersblog.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου