Amfipoli News: Το σχέδιο πέτυχε: Σε καθεστώς τρόμου ολόκληρος ο πλανήτης- Τι φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Το σχέδιο πέτυχε: Σε καθεστώς τρόμου ολόκληρος ο πλανήτης- Τι φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι


Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Υπό το καθεστώς φόβου φαίνεται να ζει το σύνολο του πλανήτη, σύμφωνα με σύμφωνα με νέα έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Pew στην οποία συμμετείχαν 38 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες της έρευνας έπρεπε να επιλέξουν ποια από οκτώ πιθανές απειλές θεωρούν ύψιστης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας τους: το Ισλαμικό Κράτος, την κλιματική αλλαγή, τις κυβερνο-επιθέσεις, την παγκόσμια οικονομική κρίση, το μεγάλο κύμα προσφύγων ή τη δύναμη και επιρροή των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας.

Τα αποτελέσματα άκρως ενδιαφέροντα, καθώς το ISIS και η κλιματική α λλαγή αναγνωρίστηκαν κατά πλειοψηφία ως κορυφαίες απειλές για την ασφάλεια. Ειδικότερα, η ισλαμική τρομοκρατία είναι το νούμερο ένα ζήτημα για τους πολίτες 18 χωρών συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ αλλά και χωρών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. Συνολικά, το 74% των πολιτών στην Ευρώπη, με υψηλότερα ποσοστά στη Γαλλία (88%) και την Ιταλία (85%), χαρακτήριζουν ως απειλή το ISIS. Στις ΗΠΑ το ποσοστό φτάνει στα ίδια επίπεδα και στη Ρωσία το 58%. 

Την ίδια στιγμή, η κλιματική αλλαγή θεωρείται ως απειλή για την Ισπανία (89%), τη Σουηδία (64%) και τον Καναδά (60%). 

Εξαίρεση ωστόσο στο συνολικό κλίμα αποτελούν η Ελλάδα και η Βενεζουέλα, των οποίων οι πολίτες έχουν σαν κύρια ανησυχία την οικονομική κρίση σε ποσοστό 88% και 56% αντίστοιχα. Η χώρας μας τοποθετεί την μεταναστετική κρίση στην δεύτερη θέση με 67%, μαζί με την Ουγγαρία όπου το 66% των ερωτηθέντων απαντούν πως οι μεταναστευτικές ροές συνιστούν απειλή.

Τέλος, μόνο το 1/3 των χωρών αντιλαμβάνεται ως απειλή τη δύναμη και επιρροή των “μεγάλων δυνάμεων” (ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας), ενώ εντυπωσιακή είναι η ανησυχία της Τουρκίας, η οποία αναγνωρίζει αυτή την επιρροή ως κορυφαία απειλή (72%) για την ασφάλειά της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το προσφυγικό με 64%.

el.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου