Amfipoli News: Πώς να αποφύγεις τους μύκητες στα πόδια

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πώς να αποφύγεις τους μύκητες στα πόδια


Αν συνηθίζεις να κυκλοφορείς ξυπόλητη, περιλαμβάνεσαι αυτόματα στις ομάδες υψηλού κινδύνου για μυκητίαση, μια χρόνια και επώδυνη πάθηση, που παρουσιάζει έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρώτο ενδεικτικό σημάδι θεωρείται η έντονη κακοσμία που επιμένει, επόμενο στάδιο είναι η φαγούρα συνδυαστικά με πόνο ανάμεσα στα δάχτυλα και στο τελικό στάδιο μιλάμε για ανοιχτές πληγές έως και παραμορφώσεις σε νύχια και δέρμα.

Πώς θα προλάβεις τους μύκητες;

- Σκούπιζε τα πόδια σου μετά από κάθε επαφή σου με το νερό και ειδικά τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα.

- Φόρα πάντα τις σαγιονάρες σου στην πισίνα ή τις ντουζιέρες.

- Πες όχι στα αθλητικά ή σε άλλα κλειστά παπούτσια και, αν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, θυμήσου να φοράς βαμβακερές κάλτσες τις οποίες θα πλένεις σε υψηλή θερμοκρασία.

- Να έχεις τη δική σου πετσέτα μόνο για τα πόδια και να την αλλάζεις συχνά.

Πώς θεραπεύται η μόλυνση;

Για τις απλές μυκητιάσεις η διάρκεια τις θεραπείας είναι συνήθως 2 εβδομάδες και στη συνέχεια γίνεται συντήρηση με προστατευτικές πούδρες. Γενικά όμως, η μυκητίαση απαιτεί επίπονη και μακράς διάρκειας θεραπεία (από 4 έως 12 εβδομάδες). Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις τη θεραπεία που θα σου δοθεί από το δερματολόγο ως το τέλος, γιατί πολλοί αμελούν ή διακόπτουν τη χρήση των φαρμακευτικών σκευασμάτων τις πρώτες ημέρες που τα συμπτώματα υποχωρούν και η μόλυνση επανέρχεται. Φρόντιζε πάντα τα πόδια σου να είναι ενυδατωμένα και καθαρά. Απευθύνσου σε μια αισθητικό ειδικευμένη στο πεντικιούρ, η οποία θα μπορέσει να σε κατατοπίσει για την υγεία των νυχιών σου και τους πιθανούς τρόπους βελτίωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για απαλά, υγιή πόδια είναι και το πεντικιούρ που μπορείς εύκολα με τα κατάλληλα εργαλεία να το κάνεις και στο σπίτι μόνη σου.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου