Amfipoli News: Πώς να εξασφαλίσετε απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές σας

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πώς να εξασφαλίσετε απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές σας


Το καλοκαίρι δεν έχει φύγει ακόμη και κάποιοι πάτε τώρα διακοπές, οπότε ευκαιρία είναι να πάρετε ιδέες για το πώς μπορείτε να κάνετε αυτές τις ημέρες, που επιτέλους περιμένατε από τον χειμώνα, περισσότερο απολαυστικές.

Σας αξίζουν αυτές οι ημέρες χαλάρωσης, για αυτό επιλέξτε να τις ξοδέψετε σοφά για να περάσετε αξέχαστα, μα πάνω από όλα ήρεμα. Είστε στην περίοδο αυτή που έχετε περάσει το μεγαλύτερο τμήμα του καλοκαιριού στη δουλειά σας και μετράτε ώρες ακόμη και λεπτά, για να αφήσετε τις υποχρεώσεις σας για λίγο στην άκρη και το μόνο που σκέφτεστε είναι τι χρώμα μαγιό θα φορέσετε στην παραλία!

Πριν προχωρήσετε εις την ηρωική έξοδο λοιπόν (!) θα πρέπει να έχετε κάνει έρευνα για:

#1 Το ξενοδοχείο, δωμάτιο που θα μείνετε. Θα πρέπει να πληρεί τα προσωπικά σας κριτήρια όσον αφορά στις ανέσεις που θα θέλατε να έχετε. Δηλαδή να είναι ωραίο, φωτεινό, έτσι ώστε να ταιριάζει με την καλοκαιρινή διάθεση σας!

#2 Να είναι κοντά στην παραλία έτσι ώστε τα πρωινά να ξυπνάτε από τη μυρωδιά της αλμύρας και φυσικά να μην σας παίρνει πολύ ώρα να πάτε μέχρι τη θάλασσα!

#3 Πάρτε μαζί σας μια συσκευή mp3 και γεμίστε την τραγούδια με χαλαρωτικές και γαλήνιες μελωδίες. H μουσική όχι μόνο θα σας ηρεμήσει, αλλά θα σας κάνει να ξεχαστείτε από την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Η σύνθεση θάλασσας, ήλιου, μουσικής και ηρεμίας θα αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία για υπέροχες διακοπές.

#4 Κλείστε το κινητό σας! Αυτή είναι μια συμβουλή την οποία έχω ακολουθήσει και εγώ η ίδια. Πραγματικά, με κυριεύει τόση ηρεμία όταν δεν με ενοχλεί κανένας και δεν υπάρχει ίχνος από αυτό το περίεργο και άσχημο αίσθημα ότι έχω να κάνω συνέχεια κάτι και τελικά να μην το προλαβαίνω. Η ξεγνοιασιά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας, είναι στιγμές τις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε και να μην σας τις στερήσει κανείς!! Προσφέρετε απλόχερα στον εαυτό σας λίγη σωματική και πνευματική ξεκούραση, διότι και ο νους χρειάζεται διάλειμμα, όχι μόνο το σώμα.

#5 Προσπαθήστε όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, να αποβάλλετε κάθε κακή σκέψη και άγχος που μπορεί να έχετε. Στην αρχαία ελληνική γλώσσα η λέξη άγχος προέρχεται από το ρήμα άγχω, το οποίο σημαίνει πνίγω, σφίγγω. Άρα ο άνθρωπος, συνηθίζει στην καθημερινότητά του να πνίγει τα θέλω και τα μπορώ του. Οπότε στις διακοπές σας ασκείστε το δικαίωμά σας για να αποκτήσετε ότι θέλετε και να μην καταπνίξετε καμία επιθυμία σας. Όχι μόνο θα ανανεωθείτε αλλά θα δείτε και με άλλο μάτι την καθημερινότητά σας, καθώς θα είστε πιο ψύχραιμοι.

#6 Συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας. Δώστε την απαραίτητη προσοχή στο κομμάτι σας που τόσο πολύ επιθυμεί να ηρεμήσει και να βρεθεί νοητικά έστω σ’άλλη γη σ’άλλα μέρη, που κανέναν δεν ξέρουμε και κανείς δεν μας ξέρει…. όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Αρπάξτε την ευκαιρία να αποδράσετε. Η ζωή είναι όμορφη, είναι στιγμές, μην τις σπαταλάτε σε ανούσια πράγματα.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου