Amfipoli News: Πανεπιστήμιο Harvard: 6 τρόποι για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Πανεπιστήμιο Harvard: 6 τρόποι για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί



Αν θέλετε να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί το Πανεπιστήμιο του Harvard σας προτείνει έξι τρόπους…
Σύμφωνα, με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard, υπάρχουν 6 κόλπα για να μπορέσετε εύκολα να μεταδώσετε στο παιδί σημαντικές αξίες και να γίνουν καλά παιδιά. 
Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας
Με το να περνάτε αρκετό χρόνο κάθε μέρα με το παιδί σας, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες ή συζητήσεις, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες του και επαινώντας τα επιτεύγματά του, το κάνετε να νιώθει ασφάλεια, ενώ αντιλαμβάνεται την ατελείωτη υποστήριξη που έχει από εσάς. Μια υγιής και υποστηρικτική σχέση μεταξύ σας, ενθαρρύνει τα παιδιά να δημιουργήσει ανάλογες σχέσεις με άλλους ανθρώπους, όταν μεγαλώσουν.
Να είσαι ένα ισχυρό πρότυπο και μέντορας
Τα παιδιά θα σεβαστούν όσα τους διδάσκεις, όταν δούνε ότι εσύ ο ίδιος είσαι σταθερός σε αυτά που λες. Όταν τους μιλάς για ειλικρίνεια, ανθρωπιά, κατανόηση, θα πρέπει εσύ πρώτος να δίνεις το παράδειγμα. Να είσαι για το παιδί σου ένα υγιές πρότυπο. Εξάλλου, τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους, γι αυτό δώστε πρώτοι το παράδειγμα. 
Δώσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι προτεραιότητα είναι η ευγένεια
Αν θέλεις το παιδί σου να είναι ευγενικό με τους υπόλοιπους, θα πρέπει να του καταστήσεις σαφές, ότι η ευγένεια και η καλοσύνη, είναι σημαντικές προτεραιότητες. Επίσης, θα πρέπει και ο ίδιος να δείξεις ενδιαφέρον αν το παιδί στις κοινωνικές του συναναστροφές εφαρμόζει ότι του μαθαίνεις. Ρώτα τη δασκάλα στο σχολείο πώς συμπεριφέρεται στα υπόλοιπα παιδιά, παρατήρησε ο ίδιος πώς είναι η σχέση του με άλλα παιδιά.
Μοιράστε του ευθύνες
Αν θέλετε το παιδί σας να βοηθάει το συνάνθρωπό του, να συμμετέχει στο κοινωνικό σύνολο ενεργά, να προσφέρει, θα πρέπει από πολύ νωρίς να του αναθέσετε ευθύνες. Η καλύτερη επιλογή σε αυτό, είναι να του αναθέσετε κάποιες δουλειές του σπιτιού – ανάλογα με την ηλικία του – αφού έτσι θα μάθει ότι έχει και το ίδιο κάποιες ευθύνες, ενώ το κυριότερο, θα μάθει να βοηθάει. 
Βγάλτε το από τον «μικρόκοσμο»
Σε μεγαλύτερη ηλικία, που το παιδί θα μπορεί να κατανοεί περισσότερα, μιλήστε του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλοι άνθρωποι. Μιλήστε του για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω των πολέμων. Μιλήστε του για τη φτώχεια και τον κόσμο που δεν έχει τα βασικά. Μιλήστε του για ανθρώπους που ζούνε δίπλα μας και λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ενθαρρύνετε το να βοηθήσει. Δώστε πρώτοι εσείς το παράδειγμα της φιλανθρωπίας και της βοήθειας στο συνάνθρωπο, για να ακολουθήσει το παιδί. 
Μάθετε το να έχει αυτό – έλεγχο
Να το μάθετε να έχει αυτό – έλεγχο. Ενθαρρύνετέ το να προσδιορίσει τα συναισθήματά του και δείξε του τον τρόπο πώς να αποκτήσει τον αυτό-έλεγχο, παίρνοντας βαθιές ανάσες και να μετράει μέχρι το 10. Έτσι, θα κατανοήσει ότι και κάποιος άλλος μπορεί να χάνει τον έλεγχο του, οπότε θα πρέπει να δείχνει κατανόηση και να δίνει ευκαιρίες.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου