Amfipoli News: Οι λίρες δεν είναι για τους vegans! Ποιοι και γιατί ξεσηκώνονται ενάντια στα χαρτονομίσματα

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Οι λίρες δεν είναι για τους vegans! Ποιοι και γιατί ξεσηκώνονται ενάντια στα χαρτονομίσματα


Πρωτοφανείς αντιδράσεις καλείται να διαχειριστεί η Τράπεζα της Αγγλίας, μετά τις δεκάδες καταγγελίες από vegans και θρησκευτικές οργανώσεις πως τα χαρτονομίσματα των 5 και 10 λιρών περιέχουν ζωικό λίπος.
Έπειτα από τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας και δημόσιας διαβούλευσης, η τράπεζα ανακοίνωσε πως η μετάβαση σε εναλλακτικές λύσεις όπως το φοινικέλαιο θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή.
Οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφηκαν τον περασμένο Νοέμβριο ενώ ξεκίνησε μια καμπάνια που ζητούσε τη διακοπή της χρήσης του ζωικού λίπους για τη δημιουργία των χαρτονομισμάτων.
Σύμφωνα με την εκστρατεία ενάντια στο ζωικό λίπος, τα χαρτονομίσματα ήταν απαράδεκτα για εκατομμύρια vegans, χορτοφάγους, Ινδουιστές και άλλες πληθυσμιακές ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Henry Smith, συντηρητικός βουλευτής και χορτοφάγος είχε αναρτήσει το εξής tweet:


Very disappointing that @bankofengland have decided to continue using animal slaughter derived polymer for their £5 and £10 notes.

Kατά πάσα πιθανότητα, τα νέα χαρτονομίσματα των 20 λιρών και η νέα κυκλοφορία των 5 και 10 λιρών θα γίνει από πολυμερές, ένα υλικό που περιέχει λιγότερο από 0,05% από ζωικό λίπος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.

Πηγή: huffingtonpost.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου