Amfipoli News: Ερασιτέχνης αρχαιολόγος ανακάλυψε μωσαϊκό με ήρωα της ελληνικής μυθολογίας

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ερασιτέχνης αρχαιολόγος ανακάλυψε μωσαϊκό με ήρωα της ελληνικής μυθολογίας



Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανασκαφής μιας ομάδας ερασιτεχνών αρχαιολόγων στην Βρετανία, ανακαλύφθηκε ένα σπάνιο αρχαίο ρωμαϊκό μωσαϊκό. Ενώ η ομάδα έχει ανακαλύψει πολλά σημαντικά αντικείμενα τα τελευταία τρία χρόνια, το εύρημά τους αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η ομάδα αποτελείται από 55 μέλη 9 έως 80 ετών και εργάζονται κοντά στο χωριό Boxford στο Berkshire με χρηματοδότηση από τις τοπικές Αρχές.

Οι ίδιοι επιτάχυναν τις εργασίες τους για να προλάβουν τη λήξη της χρηματοδότησης και λίγο πριν ολοκληρώσουν ανακάλυψαν το μωσαϊκό, βλέποντας το κόκκινο χρώμα του κεραμιδιού να λαμπυρίζει στον ήλιο. Το εύρημα χαιρετίστηκε ως η πιο σημαντική ανακάλυψη του είδους του στην Βρετανία εδώ και πενήντα χρόνια.

Το μήκος του είναι 6 μέτρα, ενώ ο αρχαιολόγος Anthony Beeson αναφέρει ότι απεικονίζει τον ελληνικό μυθολογικό ήρωα Βελλερεφόντη ή τον Πρωτέα. Άλλες μορφές περιλαμβάνουν τον Ηρακλή που αγωνίζεται με έναν κένταυρο και τον Έρωτα που κρατάει ένα στεφάνι. Δεδομένου ότι έχει έρθει στο φως μόνο το 1/3 του μωσαϊκού, σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις στις υπόλοιπες περιοχές του. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι το μωσαϊκό, καθώς και τα άλλα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν, θα ρίξουν περισσότερο φως στην ιστορία του Boxford, που σήμερα έχει περίπου 300 κατοίκους.
arxaiologosellada2_287334069.jpg

Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου