Amfipoli News: Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι κατέσχεσαν χάλκινη σφραγίδα του Σολομώντα

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι κατέσχεσαν χάλκινη σφραγίδα του Σολομώντα


Ένα εύρημα, που μένει να αποδειχθεί ότι είναι όντως τόσο μεγάλης ιστορικής σημασίας, έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές Αρχές. 
Σύμφωνα με τη Daily Sabah, μονάδες της τουρκικής χωροφυλακής έκαναν έφοδο σε σπίτι στην περιοχή Χαμαμιόζιου (Hamamözü), που βρίσκεται στην επαρχία της Αμάσειας, και κατέσχεσαν έντεκα ιστορικά αντικείμενα ενώ προχώρησαν και σε μία σύλληψη για αρχαιοκαπηλία.

Ένα από τα αντικείμενα είναι μια χάλκινη σφραγίδα που θεωρείται ότι μπορεί να ανήκει στον βασιλιά Σολομώντα.

Τα υπόλοιπα αντικείμενα είναι χρυσές πινακίδες (δύο πεντασέλιδες και τρεις τετρασέλιδες), ένα χρυσό αγαλματίδιο ταύρου, και ένα χρυσό φυλαχτό – όλα είναι εγχάρακτα με εβραϊκά σύμβολα. Επίσης κατασχέθηκε ένα εξασέλιδο μεταλλικό πινάκιο που θεωρείται ότι είναι μία Τορά (στον Ιουδαϊσμό είναι ο Νόμος), και δύο μεταλλικά αντικείμενα που εκτιμάται ότι ήταν θήκες φυλαχτών.

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι κατέσχεσαν χάλκινη σφραγίδα του Σολομώντα
                                     (Φωτ.: internethaber.com)
Ο κυβερνήτης της Αμάσειας Οσμάν Βαρόλ δήλωσε πως οι ειδικοί θα προσδιορίσουν την ακριβή ιστορική περίοδο στην οποία ανήκουν τα αντικείμενα, τα οποία χαρακτήρισε «αρχαία». Την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των αντικειμένων, αλλά και τη χρονολόγησή τους, έχει αναλάβει το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμάσειας, ενώ οι αστυνομικές Αρχές ανακρίνουν τον συλληφθέντα προκειμένου να διαπιστώσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή του.


Πηγή: Pontos News

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου