Amfipoli News: Τουρκικό παραλήρημα: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ - Όποιος δεν θέλει να πολεμήσει να φύγει από τη χώρα»!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Τουρκικό παραλήρημα: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ - Όποιος δεν θέλει να πολεμήσει να φύγει από τη χώρα»!


Ένα πραγματικό παραλήρημα κατά του ΝΑΤΟ λαμβάνει χώρα στην Τουρκία με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδα Star, Ardan Zentürk, να γράφει ότι «η Τουρκία θα έχει πόλεμο με το ΝΑΤΟ και όποιος δεν θέλει να πάρει τα όπλα  πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα τώρα»!
Ξεκινώντας από το πρόσφατο «σκάνδαλο» με τον Ατατούρκ να απεικονίζεται ως εχθρός σε ένα σενάριο πολέμου κατά τη διάρκεια ασκήσεως του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία και μετά προσθέτει την αμερικανική βοήθεια στις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία και την ποινική δίωξη εναντίον του τουρκοιρανού  εμπόρου χρυσού Reza Zarrab που θεωρείται ο «ταμίας» του Ρ.Τ.Ερντογάν και επιδιώκεται να αγγιχθεί ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος από τους Αμερικανούς.
Σημειώνεται επίσης από τον Zentürk ότι οι Αμερικανοί δεν παραδίδουν στην Άγκυρα τον Fethullah Gülen τον άμεσα εμπλεκόμενο κατά τους Τούρκους, στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 ενώ αποκαλεί τον Τραμπ “μαριονέτα των σιωνιστών” που θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία!
Ο αρθρογράφος ζητά το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μια σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη. 
«Είναι σαφές ότι θα πολεμήσουμε μια μέρα. … Συνιστώ σ΄όσους λένε «εν είμαι μέρος αυτού του αγώνα, η περιουσία μου και η άνεση μου έρχονται μπροστά στη χώρα μου να εγκαταλείψουν τη χώρα σήμερα ».
Η εφημερίδα φυσικά απηχεί τις απόψεις του ερντογανικού καθεστώτος.
«Είναι η στιγμή να επανεξετάσουμε την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ» είπε ο ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιαλτσίν Τοπσού σύμφωνα με την έτερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ.
Ο Γιάλτσιν Τότσου, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από όλα τα κτυπήματα στην Τουρκία! 
Η εφημερίδα Aydınlık ζήτησε και αυτή το κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.
Είναι σαφές ότι η Τουρκία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ και μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται για την ελληνική εξωτερική πολιτική.
newsone
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου